Eltűnt Twitchről az egyik legnépszerűbb videójátékos streamer

2020.06.27. 09:54 Módosítva: 2020.06.27. 10:26

Két nappal azután, hogy a Twitch az elmúlt időszak botrányaira hivatkozva bejelentette, hogy véglegesen törölni fogja a zűrös streamerek fiókjait, eltűnt a platform egyik legnépszerűbb streamere, Herschel “Guy” Beahm, vagyis Dr Disrespect. A körülmények miatt sokan úgy gondolják, hogy ő is áldozatául esett a törléseknek, a Twitch azonban egyelőre nem erősített meg semmit az ügyben – írja a The Verge.

A cég egyelőre nem beszélt arról, hogy törölte-e Dr Disrespectet, hogy mi lehet ennek az oka, vagy hogy véglegesen kihajították-e őt a platformról, de a The Verge-nek írt levelükből azt lehet kiolvasni, hogy a streamer megsértette a Twitch irányelveit. Mint írták, minden esetben fellépnek azokkal a streamerekkel szemben, akik a szabályzatba ütközően viselkednek,

függetlenül attól, hogy mekkora a hírnevük, vagy a szerepük a közösségben.

Dr Disrespect benne van a tíz legtöbb követővel rendelkező felhasználó között a Twitchen, és éppen idén márciusban kötött kétéves megállapodást a platformmal, melynek számai hivatalosan nem ismertek, azt viszont lehet tudni, hogy szignifikáns mennyiségű pénz cserélt gazdát a megállapodás során. 

Éppen emiatt ha a Twitch tényleg letiltotta Dr Disrespectet, az elég nagy fegyvertény lenne, ez ugyanis egyértelműen arra utalna, hogy a platform az elmúlt héten felszínre került szexuális zaklatási botrányok után tényleg komolyan fogja venni még a legnagyobb streamerei viselkedését a képernyőn, illetve azon kívül is. Dr Disrespect egyébként nem volt azok közt, akiket megvádoltak az elmúlt időszakban, de az biztos, hogy a karrierje nem mentes a botrányoktól. Miután 2018-ban több hónapos kihagyás után visszatért, kapott némi kritikát, miután kifigurázta a kínai akcentust és nyelvet, tavaly pedig azért függesztette fel a Twitch, mert egy vécéből streamelt az E3-on.