Glitchpunk: trollkodó cím, Cyberpunk 2077-látvány, klasszikus GTA-s játékmenet

2021.02.01. 06:45

Beszédes, esélyesen a Cyberpunk 2077 hatalmas botrányt kavart bugos állapotán is élcelődő címmel jön ki a Daedalic Entertaiment új játéka, ami ráadásul a videó alapján egy igencsak ütős, felülnézetes, klasszikus GTA-szerű akciójátéknak tűnik az említett CD Projekt-játék látványvilágával ötvözve.

Majdnem félrenyeltem a kávét nevetésemben, amikor megláttam a Daedalic Entertainment új, egy sajtóanyagban kiküldött játékának címét, amely esélyesen a CD Project rettenetesen bugos, „glitch-elő” (szoftveres hibákat tartalmazó) Cyberpunk 2077 állapotán trollkodott egy jó nagyot, amely december 10. óta bejárta az egész világsajtót.

Aztán megnéztem alaposabban, hogy miről szól a játék, és az élcelődő címet leszámítva igencsak ütős látványú és érdekes játékmenetű, illetve tartalmasnak tűnő játékról van szó.

A Glitchpunk még az idén megjelenik, és egy felülnézetes akciójátékot takar, ahol

lövöldözni, verekedni, autót lopni, vezetni és lopakodni fogunk egy neontól csillogó városban, amelyet vad bandák és szekták uralnak.

– olvashatjuk a Daedalic Entertaiment sajtóanyagában. 

Cyberpunk 2077-ből amit csak lehet

A Glitchpunk emellett olyan játékelemeket is felsorol, amelyek a Cyberpunk 2077-ből (a vizuális világon túl) is visszaköszönnek: például a gyalogosokat mentális kibertámadásokkal béníthatjuk le vagy irányíthatjuk, illetve rengeteg egyéb eszközt is feltörhetünk.

Ezek mellett hatalmas mennyiségű fegyver közül válogathatunk, továbbá 

„frenetikus rendőrös üldözést”

is ígér a játék, amely nem kevesebb mint 10 szinten át „eszkalálja” a „wanted levelt”, tehát azt a szintet, hogy mennyire üldöz minket a jard. Ez ugye pont egy olyan dolog volt, amely fájdalmasan hiányzott a Cyberpunk 2077-ből.

Továbbá a megszokott autók és motorok mellett vonatokat, tankokat és buszokat is vezethetünk a négy különböző városban, amelyek közül az egyik a szovjet Oroszország cyberpunkverziója egy nukleáris csapás után. A rádióadókból szóló zenék pedig a GTA hangulatát idézik majd a sajtóközlemény szerint.

Végül, ha mindez még nem lenne elég, a 18 éven felülieket célzó történetnek nem kevesebb mint 

hat befejezése is lesz

– hogy mi alapján, az még nem világos.

No de az egyszerű trollkodáson túl mitől „Glitchpunk” a játék címe? A disztopikus jövőben állítólag egy „glitch-elő” androidot irányíthatunk, aki fellázadt a programozása, a zsarnoki kormányok és megacégek ellen, a mókás cím tehát erre (is) vonatkozik…

A megjelenés még idén várható, 2021 első felében már korai hozzáférésű verzióban is ki lehet próbálni a játékot.  • Hírek
  • Lakáshitel