Jövőre is hiánycikk lesz a PlayStation 5

2021.05.12. 19:53

Hiába reménykedtek a gamerek, hogy fokozatosan javul a helyzet, a Bloomberg tudósítása szerint nemcsak idén, hanem még 2022-ben sem lesz elég PS5 a boltokban.

A Bloomberg nemrég írt arról, hogy a Sony pénzügyi vezetője, Hiroki Totoki nemrég arra figyelmeztette a piaci elemzőket, hogy a PlayStation 5-ből még jövőre is készlethiány lesz.

Totoki ezt nyilatkozta a Bloombergnek:

Nem gondolom, hogy idén csökkenne a kereslet, és még ha lényegesen több eszközt is biztosítunk, és sokkal több egységnyi PlayStation 5-öt gyártunk le jövőre, az ellátásunk akkor sem lesz képes utolérni a keresletet.

A pénzügyi szakértő azt is hozzátette, hogy szerinte azért sem fog csökkenni a kereslet, mert már eleve jelentős piaci részesedése és hírneve van a Sony konzoloknak, amit a PlayStation 4 több mint 100 milliós eladása is jól bizonyít.

Még így is több PS5-öt adtak el, mint PS4-et

Aki pedig úgy gondolja, hogy a processzorhiány miatt kevesebb PS5-öt adtak el, az téved. 2021. március 31-ig egészen konkrétan 7,8 millió PlayStation 5 konzolt vásároltak, vagyis ennyi idő alatt többet adtak el belőle, mint a PS4 2013 novemberi megjelenése óta eltelt ugyanezen időszak alatt. Ráadásul a Sony azzal is számol, hogy a PlayStation 5 életciklusának második évében még jobban is fog fogyni, mint a PlayStation 4: egészen konkrétan több mint 14,8 millió konzol eladását tervezik ebben az időszakban.

Nemrég egy tajvani weboldal arról is írt, hogy 2022-ben új processzorral gyártják majd a PS5-öt, hogy a készlethiányt ilyen módon oldja meg a Sony.  • Hírek
  • Csok