Komor hangvételű folytatást kap a Pókember

2021.10.06. 05:57 Módosítva: 2021.10.06. 05:57
Az Insomniac Games fejlesztésében készült és a Sony Interactive Entertainment által kiadott Marvel’s Spider-Man hatalmasat tarolt 2018-ban. A külső nézetes kalandjátékban a már tapasztalt hálószövő bőrébe bújhattunk, és lengedezhettük körbe az állandóan nyüzsgő New York városát. A nagyszerű történetvezetés, a mentor-tanítvány kapcsolat és a megannyi jól ismert főgonosszal vívott csaták miatt a PlayStation 4-re megjelent alkotást a legjobb szuperhősös játékok közé sorolják. 2023-ban jön PlayStation 5-re a folytatás, amely az eddigiektől eltérő hangulattal jelentkezik.

A Pókember-rajongóknak három évet kellett arra várniuk, hogy az első felvonás után az Insomniac Games megerősítse, hogy fejlesztés alatt áll a folytatás. A gamereknek azért nem kellett teljes egészében nélkülözniük ezt a világot, hiszen három sztorialapú DLC-t is kapott a Marvel’s Spider-Man, majd másfeledik részként tavaly novemberben PS4-re és PS5-re is kiadták a Spider-Man: Miles Moralest. Ebben egy harlemi srácot irányíthattunk, aki Peter Parkerhez hasonló képességeivel védte a várost, míg az eredeti Pókember elutazott.

A Marvel’s Spider-Man 2 nem csupán azért ígérkezik izgalmasnak, mert ezúttal Peter és Miles is szerephez jutnak az új kalandban, további ismert főgonoszok érkeznek, Venom biztosan és várhatóan Kraven, a vadász is.

Bill Rosemann, a Marvel Entertainment alelnöke egy nemrég adott interjúban úgy fogalmazott:

Ha az első Pókember-játék az Egy új remény volt, akkor a Pókember 2 lesz a mi A Birodalom visszavágunk. Egy kicsit komorabbá válik majd a hangulat.

Ez a fejlemény azért is meglepő, mert az Insomniac Games korábban olyan könnyedebb stílusú címeken dolgozott, mint a Ratchet & Clank-játékok vagy az akciódús Sunset Overdrive. Az 1977-ben megjelent, Rosemann által emlegetett Egy új remény ugyancsak optimista hangulatú film volt, amelyben egy tatuini parasztgyerek magasra tört, és elérte, hogy a Luke Skywalker névtől a hatalmas sithek keze is megremegjen. Az eredeti Star Wars-trilógia második része, az 1982-es A Birodalom visszavág ezzel szemben a gonosz győzelmével ért véget, és a látszólag a semmiből felkapaszkodott jediifjonc elbukott.

Nem elképzelhetetlen tehát, hogy valamelyik hálószövő számára rossz véget ér a Marvel’s Spider-Man 2.

A bejelentés kapcsán sokaknak eszébe juthat az Amerika Kapitány: Polgárháború című szuperhősös mozifilm is, amelyben a Tom Holland által játszott Pókember nosztalgiával emlegette A Birodalom visszavágot, ahonnan egy taktikát is elcsent a hatalmassá vált Hangya elleni harcban:

A Marvel és az Insomniac Games hét lakat alatt őrzi a Pókember 2-vel kapcsolatos részleteket, így a játékról egyelőre keveset tudni. A Marvel’s Spider-Man 2 PlayStation 5-re érkezik 2023-ban, a fejlesztőcégtől azonban nem ez lesz az egyetlen képregény-adaptáció, amely a közeljövőben debütál, hiszen az Insomniac készíti a Marvel’s Wolverine-t is.  • Tippek
  • Árfolyam