Kínában nincs több Fortnite

2021.11.02. 16:21

Kivonul a kínai piacról a világ egyik legnépszerűbb, az elmúlt pár év egyik legmeghatározóbb játéka, a Fortnite. A fejlesztő nem közölte, miért hagyja ott a világ legnépesebb országát, de a kivonulás mögött vélhetően az egyre jobban szigorodó kínai törvények állnak.

Az Epic Games 2018-ban jelent meg a Fortnite-tal Kínában béta-tesztként, Fortress Night néven. Az átkeresztelés oka a helyi törvény szigora, amely a név mellett a játék vizuális megjelenésébe is beleszólt. Az Epic Games és a cég negyven százalékát tulajdonló Tencent úgy kellett átalakítania a battle royale játékot, hogy ne tűnjön erőszakosnak, ne legyenek benne ijesztő elemek, például csontvázskinek. Hivatalos narratívát is írtak a játék köré, amely szerint a karakterek csupán hologramok egy szimulátorban, nem valódi emberek küzdenek egymással a virtuális csatamezőn.

Most az Epic bejelentette, hogy november 15-én lekapcsolják a kínai szervereket, november 1-jétől már új regisztrációt sem fogadnak. A hivatalos álláspont szerint a béta-teszt véget ért. A valóságban az állhat a háttérben, hogy a kínai vezetés egyre jobban szabályozza, mennyit játszhatnak a fiatalok. A legutóbbi ilyen törvény szerint a 18 éven aluliak hetente maximum három órát videojátékozhatnak, hogy ne vonja el a figyelmüket más, az állam szerint fontosabb dolgokról. Az Epic nem közölte, mekkora játékosbázisa volt a Fortnite-nak, vagyis Fortress Nightnak Kínában.  • Hírek
  • Hírek