Még meg se jelent ez az új videójáték, máris mindenki savazza

2023.06.17. 17:00

Az Ubisoft bejelentése, miszerint vadonatúj Prince of Persia-játékot készítenek, elvileg minden gamernek örömhírnek kellett volna lennie, ám a The Lost Crownt bemutató első képsorok leginkább fejvakarásra késztették az embereket. Egyszerűen képtelenség volt eldönteni, hogy az első, 1989-ben kiadott, oldalnézetes Prince of Persia stílusát megidéző újdonság mobiljáték lesz-e, vagy egy új generációs alkotás. A fapadosnak kinéző grafika mellett irdatlan mennyiségű negatív kommentet gyűjtött be az Ubisoft újdonsága, a hozzászólók a hiphopzene mellett azt sérelmezték, hogy a főszereplő kinézetét a felnyírt hajával túl modernre szabták az alkotók.

A Prince of Persia: The Lost Crown története abban is egyedi lesz, már amellett, hogy a legutóbbi játékok után kinézetben visszatér a gyökereihez, hogy ezúttal nem mi magunk bújunk a herceg bőrébe, hiszen egy Sargon nevű harcost irányítunk, aki azért érkezik Mount Qaf elátkozott városába, hogy Ghassan herceget megmentse. Sargon amellett, hogy dupla pengéire hagyatkozik majd, természetesen képes lesz az időmanipulációra is, ez a különleges képesség a játéksorozat védjegyévé vált.

Természetesen a megoldandó puzzle-ök sem maradnak ki az új Prince of Persiából, amely egy metroidvania játék lesz, azaz összefüggő világra számíthatunk, teli titkos szobákkal és lerövidíthető útvonalakkal, shortcutokkal. A The Last Crownt az az Ubisoft Montpellier fejleszti, amely a Rayman-széria mögött is áll, vagyis a 2D-s játékok terén jócskán van tapasztalata.

A rossz fogadtatásra Jordan Mechner, a Prince of Persia megalkotója is reagált, aki egy frappáns fotómontázst tett közzé Twitteren, arra felhívva a figyelmet, hogy a franchise eddigi hősei között a lehető legkülönbözőbb kinézetű figurák sorakoznak. Miért ne lehetne Sargon is egy közülük?

Az új Prince of Persia játékmenete itt megtekinthető, a The Lost Crown jövő január 18-án érkezik PC mellett PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Nintendo Switchre, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM