Ivett, Frida
6 °C
16 °C

Mobilba bújt Apple

2005.08.30. 13:01
Jövő szerdán mutatja be az Apple legújabb termékeit, amelyek között várhatóan a továbbfejlesztett iPod és a Motorolával közösen tervezett, zenelejátszós mobiltelefon játssza majd a főszerepet.

Az Apple szeptember hetedikére hívta meg az újságírókat San Franciscóba, hogy bemutassa legújabb termékeit, írta meg a Think Secret. Közel négy éve leplezték le a társaság sikertermékét, az iPodot, és most is arra lehet számítani, hogy ezen a lejátszón dolgoztak az Apple mérnökei.

Gyanús előjelek

#alt# Mindenki arra számít, hogy a társaság most mutatja majd be az iPod ötödik generációját, amely már képes lesz videók lejátszására is. Ez a váltás kézenfekvő, a lejátszók óriási kapacitása (akár 60 gigabájt) alkalmas filmek tárolására, ráadásul a közelmúltban színes kijelzőt kapott a modell, így már élvezhető minőségben nézhetnénk rajta a legújabb Michael Bay-mozit.

Tovább valószínűsíti a pletykát, hogy Emanuel Massimo, a társaság hazai vezetője az Apple Center megnyitóján megerősítette: hamarosan megjelenik a filmlejátszós iPod.

Zenélő telefon

Sokan számítanak a színes kijelzős iPod mini megjelenésére, de értesülések szerint ezeket még nem mutatják be szeptember hetedikén, csak valamivel később, bár pontos dátum természetesen még nincs. Ugyanakkor a Motorola régóta várt, iTunes-szal felszerelt mobiltelefonja várhatóan megmutatja magát.

Bár sokat nem lehet tudni a készülékről, a várakozások szerint az teszi majd különlegessé, hogy az Apple zenelejátszó szoftvere fut majd rajta, így a számítógépről átmásolt mp3-akat könnyedén kezelhetjük majd. A Sony Ericsson előrukkolt már hasonló megoldással, telefonját Walkmannak nevezte el, fél gigabájt memóriát találhatunk benne.