Zizeg Las Vegas

2003.01.06. 23:35
A héten nyitja kapuit a las vegasi nemzetközi fogyasztóelektronikai árubemutató, a Consumer Electronics Show, amelyre kétezer gyártó teherautózott el könnyű, pici, és okos elektronikus szerkójával.
A kiállítók teljesen belepték a város nagytermet és kisvártatva eljön a Sony, a Microsoft és az Intel hogy megmondják mi van, illetve hogy hintsenek pár víziót az éhező közönségnek.

A PC forradalmából legnagyobb hasznot húzó Microsoft leplezetlenül lelkesedik a drótnélküli monitorokért, a házi megaszórakoztatóközpontokért, továbbá az ébresztőóráért, amely letölti az időjárást és útjelentést.

A nirvána

Sok az érdeklődő
1967-ben a New Yorkban rendezett első iparági seregszemlén tranzisztoros rádióval, audiókazettával és fejletlen fekete-fehér tévékkel villogtak. Itt most minden megvan digitális változatban. Tim Bajarin, a Creative Strategies igazgatója bevallja, hogy az egészet egyfajta "kütyü nirvanának" érzi.

Az audiókazetta elfelejtődött, a Panasonic bemutatni készül Secure Digital kártya legfrisebb változatát, amely egy gigabájtnyi adatot tárol, miközben nagyjából egy negyeddolláros méretű bigyó.

A tévé még mindig menő, kiskert méretű lapos modelleket ajánlanak a gyártók. Az Intel viszont walkman méretű digitális videolejátszóval rukkol ki tíz centis képernyővel rendelkezik és tíz mozifilm tárolható rajta.

Szuperantenna

Egy tavalyi jelenet
A gyerekrabszolgaság eltörlését követelő aktivista rátámad az ártatlan idős emberre
A legerősebb bemutatkozó kétségtelenül a Sirius Satellite Radio, amely élőben demonstálja a katonai fejlesztésből származó mágikus antennát, amely a gépjármű mozgásától függetlenül a kommunikációs műhold felé néz, a szíriusziak által megbuherált Kenwood autórádió így képes a műholdas rádiók és televíziók menet közbeni vételére.

Gyártanánk ám dolgokat

Gary Shapiro közli, hogy a Hilton, ahol Elvis Presley 1969-ben visszatért, eléggé drága hely, ezért az általa vezetett szórakoztatóelektronikai szövetség fizeti az állami hivatalnokok szállását - írja az AP.

A szórakoztatóipar nagy erővel lobbizik azért, hogy kongresszus tiltson be bizonyos technológiákat, amelyek zene és tévéadások felvételére alkalmasak. Az elektronikus kütyük gyártói nem tudnak eredményes ellenlobbit támasztani.

"Nem adunk akkora párttámogatásokat, mint a hollywoodi stúdiók, de kongresszus szabályoz minket. Úgy gondoltam, ha már szabályoznak minket, akár személyesen is találkozhatnánk."  • Hírek
  • Hírek