Ballmer bakiparádéja a Comdex-en

2000.07.17. 16:10
A kanadai Comdex kiállítás és konferencia nyitónapján hibák sorozata kísérte Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatójának beszédét. A jövőképet vázoló "Keynote Speech" ez alkalommal mintha nem akarta volna követni a szónok akaratát. A rossz analógiáktól kísért beszédet még akkor is értelmezni próbálta a hallgatóság, amikor a pódiumon a tökéletes fiaskónak bizonyult szoftverbemutató zajlott.
Minden Comdex-nek megvan a maga nyitóbeszéde (Keynote Speech), viszont nem mindegyik lesz olyan, mint ahogy azt eredetileg tervezték. Így siklott félre a Comdex Canada rendezvény díszvendégének, Steve Ballmernek a beszéde is. A Microsoft főnök rossz analógiáktól és kényelmetlen pillanatoktól kísért beszédét a bizonyításra felvonultatott szoftverek összeomlása kísérte.

Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója
Egy olyan hallgatóság előtt, amelyet korábban "a világ legjobban képzett szakembereiként" aposztrofált, Steve Ballmer egy hokiütővel hasonlította össze az internet előtt álló változások lényegét. Amikor látta, hogy az analógia értelmét lázasan kutatja a megzavarodott publikum, a Microsoft vezérigazgató gyorsan átváltott a szoftverre, mint az "internetet összetartó ragasztóra".

Ezt követően Dave Carter, a kanadai Microsoft menedzsere az "echt cool" operációs rendszer "echt cool" tulajdonságait mutatta be egy "valóban, valóban cool" Compaq eszközön, amelyet "egészen cool, sőt sexy IR-Supporttal" láttak el. Egy digitális kamerával lefényképezte Ballmert, majd ezt infravörös átvitellel akarta a gépre vinni. Amikor a mutatvány nem sikerült, és a kép sehogy sem akart megérkezni, Carter úgy vélte, a felvétel természetesen nem veszett el, azt ő majd később elárverezteti az eBay aukciós portálon.

Ezután Halell Cooperman, az MSN Canada részéről az MSN Messengert mutatta be, de egyetlen üzenetet sem tudott elküldeni, csak hibaüzeneteket kapott. A hibaszéria láttán, hogy mentse a helyzetet, a program megújult műszaki támogatását akarta bemutatni, de az MSN megtagadta a szolgáltatást.

Ballmer megkérdezte Cooperman-t, hogy talán "ideges" a rendszer, vagy talán Cooperman ideges? Cooperman úgy vélte, vele minden rendben. Ballmer ezután rátett még egy lapáttal, és megjegyezte Cooperman-nak, hogy most már legalább meg sem kell említenie, hogy a termék még nem érett az értékesítésre. "A számítógépnek valami problémája van" - mondta Cooperman, és a bemutatót gyorsan befejezték.  • Tippek
  • Lakáshitel