Auguszta
-3 °C
2 °C

Csinálta már Nintendóval?

2006.03.01. 07:47
Mióta a Fuck You Fuck Me-ről kiderült, hogy kamu, lélegzetvisszafojtva várja a világ, mikor áll elő végre valaki egy igazi szexszimulátorral. Gyors pillantás a vibrátoros kontrollerekre és a teledildonika legújabb eredményeire.

"Hozzávalók: Xbox-irányító, forrasztópáka, vezeték, 1 vibrátor, annyi ceruzaelem, amennyi a vibrátorba kell, szigetelőszalag" - így kezdődik a Slashdong blog egyik csináld magad-receptje. Aztán csupa nagybetűvel, valószínűleg jogi okokból így folytatódik: "Meg ne próbáld megcsinálni!"

#alt#
Félkész SexBox
Forrás: Slashdong.org
Lehet, hogy már késő - könnyen forradalom lehet abból a népi kezdeményezésből, amelynek feltett célja, hogy szexuális vonzerővel lássa el az egyre unalmasabbnak tetsző videojátékokat, a Playstationt, az Xboxot vagy a Nintendót. A Wired magazin által "játékforradalomnak" titulált mozgalom élén a mainstreamtől távol eső Slashdong blog szerkesztője, Kyle Machulis elektromérnök áll, aki hivatásszerűen, óriási szakértelemmel és lelkesedéssel alakítja át a konzoljátékok perifériáit szexuális segédeszközökké.

Magad, uram

Machulis egyik remekműve, a SexBox például a Microsoft Xbox konzoljátékának irányítóján alapul, amelyhez a mester egy áttetsző kék műpéniszt illesztett. Az eszköz az elektronikus csatolás révén tökéletes összhangban vibrál a távirányítóval, ami az alkotó szerint azt jelenti, hogy "bármely olyan játék, amely megrezegteti az irányítót, most a szexuális felfedezés terepévé válik".

#alt#
A Buttkicker Gamer
rendeltetésszerű használata
A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy a SexBox felhasználója genitáliáin keresztül érzékelhet egy-egy Need for Speed-es karambolt vagy Mortal Kombat-os balegyenest, a kifejezetten vágykeltési szándékkal készült játékokról már nem is beszélve. Machulis nem állt meg az alapötletnél, és az eszköz dupla vibrátorral felszerelt, kétszemélyes változatát is kifejlesztette, de mint a szájtról kiderül, csak fantázia kérdése, ki mire használja a két kimenetet.

Hasonló utat követ egy másik innovátor, a Homemade Sex Toys csapata: ők egy mára klasszikusnak számító Atari-joysticket alakítottak át vibrátorrá, és a projektet alapos fényképes-videós dokumentációval illusztrálták. A szájt egy neve elhallgatását kérő munkatársa a kipróbáláshoz az akciódús Ms. Pac-Man-t és a Donkey Kong-ot, illetve a Space Invaders-t javasolja; utóbbit azért, mert "egyre gyorsabb és gyorsabb, míg a végén eléri a csúcsot".

A teledildonika legújabb eredményei

#alt#
Rez Trance Vibrator
Forrás: Gamegirladvance.com
Bár a barkácsötletek jó része inkább poén, mint valódi termék (tömeggyártáson az ezermesterek nem gondolkodnak) az underground ötletek mindig utat találnak a felszínre. Az amerikai Guitammer Company legalábbis egy időben tényleg árulta a "seggberúgós" Buttkicker Gamer-t, amely a szék ülőlapjára applikálva a játékos alfelének közvetíti a hangkártya által kibocsátott szubbasszus hangokat. Évekkel ezelőtt gyártották, majd ismeretlen okok miatt leállították a híres-hírhedt Trance Vibratort is, amelyet a SEGA és a Sony konzoljaira kiadott Rez kultikus-lövöldözős játékokra optimalizált a fejlesztő.

Nyilvánvaló ugyanakkor, hogy az igazán szofisztikált eszközök lehetővé teszik a user-user-interakciót, és nem bíznak semmit a mesterséges intelligenciára. Dél-koreai fejlesztők állítólag jól haladnak a 3Feel nevű pc-s szexjátékkal, amelynek részét képezi egy szaknyelven teledildonikusnak (tele: táv-, dildo: műgenitália) nevezett eszközegyüttes. A projekt azért gyanús egy kicsit, mert évekkel ezelőtt volt már hozzá hasonló, és gyorsan ki is derült róla, hogy kamu. A Fuck You Fuck Me (FUFME) a távszerelmet egy cd-íróhoz hasonló eszközzel igyekezett húsvéresíteni, és volt belőle férfiakra és nőkre targetált változat is. Vagyis nem volt, de a nyoma még fent van a neten.