Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Az iHülyeség megállíthatatlan

2007.12.23. 18:14
Az iPod ideális karácsonyi ajándék. Egyrészt tíz és százezer forint között kedvünkre belőhetjük, mennyit akarunk költeni rá, másrészt biztos nem lövünk mellé a megajándékozott ízlésével, hiszen olyan zenéket tesz majd fel rá, amilyen neki tetszik. Harmadrészt újabb remek ajándékötleteket ad az iPod-kiegészítők bizarr világából.

Nem kis botrányt kavart Ausztráliában a Pets Paradise kisállatáruház-lánc iPondja, ami egy akváriumba épített iPod (vagy iPodba épített akvárium, ízlés szerint), 60 ausztrál dollárért, kavicsokkal, vízinövényekkel, és egy sziámi harcoshallal, ami pontosan 650 milliliter vizet kap élettérnek. A Sydney Morning Herald által megszólaltatott szakértők szerint a halnak legalább tíz liter víz kellene a kényelmes élethez, ráadásul a hangszóróból átszűrődő hanghullámok is zavarhatják szerencsétlent, így a kütyü valószínűleg a betiltás sorsára jut, még mielőtt valaki megkérdezné, lehet-e Magyarországra rendelni belőle.

A kép illusztráció, az iPond ennél valamivel nagyobb a valóságban

Hírblogunkban már beszámoltunk az osztrák Phone Fingers cég nagy találmányáról, az ujjra húzható iPhone-óvszerről, ami az érintőképernyőt védi meg az ujjlenyomatoktól. A cucc négy méretben, de csak egyféle színben (az iPhone-hoz és az iPod Touch-hoz illeszkedve fekete) kapható, mindössze hét euró egy 25-ös csomag.

Jó eséllyel pályázik minden idők leghülyébb iPod-kiegészítőjének címére a Rock My Teeth fantázianevű kütyü, amit mi a Podcastingnews karácsonyi összeállításában találtunk. Ez egy fogvédőre emlékeztető, szájba vehető hangszóró, ami állítólag a hanghullámok erejével zenehallgatás közben a fogainkat fehéríti, ráadásul egészen egyedi audioélménnyel is gazdagítja a felhasználót, potom harminc dollárért.

Ha egy kis negatív optikai tuninggal akarjuk meglepni egy ismerősünket, ideális ajándék lehet az iXoundWear cég iPod-tartó baseballsapkája, amitől nemcsak roppant hülyén fog kinézni a delikvens, de kocogás közben egyetlen laza mozdulattal lekapható a fejéről az egész iPodostul-fülhallgatóstul, csak a világító "lopj el!" felirat hiányzik róla. Tíz dollárért lehet a miénk vagy negyvenféle színben, Nanóhoz, és Shuffle-höz.

Fantasztikus találmány a TuneBuckle, ami az övcsatba építi bele az iPod Nanót. Ki tudja, mikor lehet szükségünk arra, hogy az mp3-lejátszónk gondoskodjon arról, hogy ne essen le rólunk a nadrág? Hatvan dollárért rendelhető három verzióban, viszont az övünkbe magunknak kell belebarkácsolnunk, a csináld magad mozgalom jegyében.

A Velvet már tavaly karácsonykor ajánlgatta, de egy ilyen összeállításból semmiképpen nem maradhat ki az OhMiBod iPod-vibrátor, ami egészen új értelmezést ad a zene élvezete kifejezésnek. A 14*2,6 centis diszkrét kütyü a zene ritmusára vibrál, és állítólag annyira csendes, hogy egyáltalán nem zavarja a zenehallgatást. Alkalmi vétel 69 dollárért.

Szerencsére sosem került kereskedelmi forgalomba a kutyasétáltató iPod, ami a jobb sorsra érdemes ebet változtatja mozgó zenegéppé. Különösen ajánlott olyan kutyákra, amik imádnak a többiekkel verekedni, ésvagy hóban-sárban hemperegni.

Ígéretes darab, de legnagyobb fájdalmunkra még mindig a "coming soon" felirat alatt szerepel csak feltalálójának weboldalán az alkoholszondával kombinált iPod. Bár a gyakorlati felhasználási területét még nem látjuk kristálytisztán, maga a koncepció csodálatos karácsonyi ajándékká teszi a kütyüt.

Végül lakásunk legkisebb helységének dísze lehet az iCarta, a vécépapírtaróval összeházasított iPod-dokkoló, most csak 90 dollárért a szokásos 130 helyett. Az elemek nyolc óráig bírják szusszal, ami a legdurvább hasmenést is bőven bírja zenei aláfestéssel. A következő verzióban talán már szagelszívó is lesz.