Mátyás
-6 °C
1 °C

Hardver parázóknak

2005.11.21. 15:30
Mindig magánál tartja kedvenc pendrive-ján a tavaly karácsonyi családi veszekedésről készített fényképeket, de közben folyamatosan retteg, hogy elveszti a kütyüt és odalesznek az emlékek? Válassza azt az eszközt, amely emailt ír, ha elveszik. Pendrive és laptoptáska a parázó célcsoportnak.

#alt#

Az új LG flashdrive beépített biztonsági rendszert tartalmaz, amelynek segítségével emailben értesítést kap, ha elveszti az eszközt. A flashdrive Inspice Trace nevű szoftvere a megvásárlást követő első regisztráció alapján online rendszerben rögzíti az eszköz sorozatszámát, a számítógép adatait és a tulajdonos emailcímét.

Amint a tolvaj/becsületes megtaláló egy interneteléréssel rendelkező számítógépben használni próbálja a memóriakulcsot, a szoftver jelenti az idegen gép adatait (IP címet és a szolgáltatót). A szoftver csak Windows alatt fut, így ha a tolvaj Mac-en próbálkozik, sikerrel jár, és kiléte örök homályban marad.

Lopásellenes laptoptáska

#alt#

Ha a paranoia-biztonságvágy keverék az emailező pendrive lehetősége után sem csillapodik, próbálkozzon az üzengető laptoptáskával. A Tech Air 5504 modellje nemcsak azért nagyon jó, mert az ütődéstől és rázkódástól sűrített levegővel tömött lufik védik a benne hordozott laptop minden oldalát, és nem is csak azért mert rózsaszín, hanem mert a vásárlást követő egy évben az i-Track gps-es követőrendszer figyeli. Az elveszett táska helyéről sms-értesítést kap a tulajdonos.

A táska 59.99 fontért (valamivel több mint 22 ezer forintnak megfelelő összegért) kapható, és életre szóló garancia jár hozzá. Már csak azon érdemes a vásárlás előtt elgondolkozni, hogy ha a mobilt az ember a táskában tartja, mihez kezd az sms-értesítéssel.