Klaudia
-4 °C
2 °C

Videófelvevőt rejt az új PSX konzol

2003.10.08. 16:30
A japán Sony bemutatta PlayStation konzolgépének legújabb, tévévevővel és DVD-íróval egybeépített változatát. A PSX márkanéven forgalmazott berendezés merevlemezére képes több száz órás digitális felvételt készíteni tévéműsorokról. A gép 79 800 jenes (156 ezer forintos) áron az év végén kerül a japán üzletekbe.
A Playstation 2 (PS2) játékkonzolra épülő új PSX a konzol játékgép mellett tartalmaz műholdas vevőkészüléket televíziós programokhoz, DVD-írót és adattároló merevlemezt is. A PSX kompatibilis a Playstation első változatával is.

Egyheti tévéadás

A távol-keleti elektronikai konszern közleménye szerint az alapmodell 160 GB-os háttértárral rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználónak, hogy akár 204 órányi televíziós adást rögzítsen digitális formában. Ezen kívül a Sony kínálatában szerepel egy még nagyobb kapacitású, 250 GB-os változat, melynek ára 99 800 jen (195 500 forint).

A PSX integrált játékkonzol bevezetésével a Sony várhatóan piaci részesedést rabol a szórakoztató-elektronikai konkurenseitől, jegyzi meg a Yahoo. Az új vásárlók megnyerése során a Sony különösen a DVD-író iránti vásárlói igényekre számíthat.

Óriás DVD

A távol-keleti konszern a PSX-en kívül még idén novemberben tervezi piacra dobni a 160 GB-os kapacitású DVD-lejátszó piacra dobását. Ennek ára várhatóan 100 ezer jen (195 900 forint) lesz, miközben a konkurens Philips 140 ezer jenért (274 ezer forint) tervezi értékesíteni hasonló képességű lejátszóját.

Nobuyuki Idei, a Sony ügyvezetője szerint a PSX konzol értékesítése kizárólag a tengerentúlon várható, de erről közelebbi részletek még nem ismertek.