Emma
8 °C
22 °C

Újabb városokat hódít meg a Segway

2002.06.06. 09:34
Dean Kamen közizgalom övezte rollererének tesztelését hat további városra terjeszti ki az amerikai posta - jelentették be kedden.
John Potter, az amerikai posta igazgatója közölte: a vállalat további negyven Segwayt vásárol, hogy a tesztelés második fázisában jusson belőlük Memphisbe, Bronxba, San Franciscóba, Chandlerbe, Arizonába és egy meg-nem-nevezett városba.

Terepeznek

Az amerikai postások ingyenesen kapott rollereken próbálkozhattak Tampában és Concordban (a Segway manchesteri gyárához közel, New Hampshire-ben). A második sorozatért már fizet a cég - az összeget azonban nem hozták nyilvánosságra.

Dean Kamen szuperrollerei nagy segítséget jelentenek a postásoknak, akiknek naponta több mint tíz kiló küldeményt kell a hátukon vinniük. "Az első próbák elég meggyőzőek voltak ahhoz, hogy a tesztelést folytassuk és kiterjesszük." - mondta Potter. A hat helyszínt egyébként a földrajzi, néprajzi, és éghajlati sokszínűség szempontja alapján jelölték ki.

Rendőrök és raktárosok

A Segwayt a postán kívül a rendőrség is teszteli - Atlantában a rendfenntartók rollerrel igyekeznek a járókerettel menekülő bolti tolvajok után. Az Amazon.com még ennél is korábban megkezdte a próbát raktáraiban.

Kamen cégének közlése vállalatok nyolcezer dollárért vásárolhatják meg a Segwayt, míg a később bemutatkozó bolti verzió háromezer dollárért lesz kapható.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!