Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Timót, Xénia
-8 °C
-1 °C

Élő képek az osztrák dugókról

2002.11.08. 08:20
Az autósok elindulás előtt élő internetes közvetítésben tekinthetik meg valamennyi osztrák autópályán a forgalom alakulását, különös tekintettel az építés alatt álló útszakaszokra.
Az osztrák autópályákat és gyorsforgalmi utakat kezelő ASFINAG AG a Siemens osztrák leányvállalatával közösen elindította a "Schlau gegen Stau" (okosan a dugó ellen) akciót.

Ennek keretében a kimondottan ebből a célból telepített webkamerákon keresztül az autósok élő internetes közvetítésben tekinthetik meg valamennyi osztrák autópályán a forgalom alakulását, különös tekintettel az építés alatt álló útszakaszokra.

Bármikor jöhetnek új kamerák

"A élénk forgalom kezelése a hi-tech infrastruktúrán alapuló intelligens megoldásokon múlik" - idézte a pte hírügynökség Brigitte Ederert, a Siemens Österreich igazgatósági tagját.

Az A2-es autópálya szerda delután 3-kor, bécsi irányban
A videojelek továbbítása SDH (Synchronous Digital Hierarchy) infrastruktúrán keresztül történik, amely nagysebességű adattovábbítást tesz lehetővé. Az építkezéseken elhelyezett kamerák IP csatolón keresztül kapcsolódnak a Siemens Mulitplexer átviteli eszközhöz.

Ennek segítségével az összefogott jeleket optikai hálón keresztül továbbítják a központi szerverhez, majd pedig az ASFINAG weboldalára. A Siemens szerint bármikor lehetséges újabb kamerákat telepíteni, hiszen a 620 MB sávszélességű SDH hálózat még a későbbi informatikai rendszerek kiépítésére is alkalmas.  • Vennék
  • Hírek