Jenő
-3 °C
6 °C

Beteget jelentenek az Xbox-tulajdonosok

2002.03.14. 13:14
A Microsoft csütörtökön megjelenő játékkonzolja számos gamert otthon tarthat; az Amazon felmérése szerint az Xboxot előre megrendelő vásárlók 90 százaléka beteget jelent ezen a napon. A cég tervei szerint másfél millió konzol találhat gazdára Európában. A Microsoft eközben ázsiai gyártókapacitást keres, mivel a Flextronics sárvári és mexikói gyárai kevésnek bizonyulhatnak az igények teljesítéséhez.
A Microsoft Xbox játékkonzolának csütörtöki premierje drámaian csökkentheti az angol vállalatok termelékenységét. Az Amazon háromezer leendő tulajdonost kérdezett meg arról, vajon beteget jelentenek-e csütörtökön, amikor leszállítják lakásukra a korábban megrendelt játékkonzolt. A válaszadók 74 százaléka betegszabadságot akar kivenni, további 20 százalék pedig úgy válaszolt, hogy otthon szeretne maradni, ám még nem döntötte el, hogy mit mond főnökének.

Japánban karcol

A Flextronix sárvári üzemében készülő Xbox konzolt csütörtökön kezdik árusítani Nyugat-Európa tizenhat országában és Ausztráliában. Az ötszáz euróért árult játékgépet tavaly év végén kezdték árusítani az Egyesült Államokban, Japánban pedig a múlt hónapban volt a premier. A japán készülékekkel azonban nem voltak megelégedve a vásárlók: a konzolok megkarcolták a lejátszott DVD-lemezeket és játéklemezeket. A Microsoft szerint a hiba a konzolok kevesebb, mint egy százalékát érinti, melyeket a cég díjmentesen megjavít illetve kicserél.

Drága konzol

A cég viszonylag magasra tette az Xbox árát: a konzol mintegy 150 euróval drágább, mint a Sony nemrégiben leárazott PlayStation 2-je, és közel kétszer annyiba kerül, mint a Nintendo májusban érkező GameCube-ja. Elemzők szerint a vásárlók az első néhány hónapban a jelenlegi áron is elkapkodják az Xboxokat, később azonban árat kell csökkentenie a cégnek ahhoz, hogy nagyobb vásárlóközönséget vonzzon.

Kevés a hazai kapacitás

A Microsoft tervei szerint június végéig másfél millió Xbox találhat gazdára Európában, ezzel hatmillióra emelve a világszerte eladott példányok számát. A cég a konzol gyártásához ázsiai kapacitást keres, mert arra számít, hogy az ázsiai régióban felfut a kereslet, a mexikói és a magyar gyártókapacitás pedig hamarosan elégtelennek bizonyulhat

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?