Adventi apptár: Karácsonyi menü mobilon

2016.12.17. 07:34
Adventi alkalmazásajánlóval számoljuk a napokat karácsonyig: olyan appokat mutatunk be – minden nap egyet-egyet –, amelyek az ünnepek alatt is kimondottan hasznosak lehetnek.

Főzős- és receptgyűjtős alkalmazásból kismilliót találunk az alkalmazásboltokban, vannak közösségi appok, híres séfek receptcsodái, főzős magazinok gyűjteményei. A gond ezekkel, hogy mindegyikben külön kell gyűjteni a recepteket, szinte lehetetlen az átjárás.

Hosszas keresgélés után találtam egy olyan alkalmazást, amely az összes receptet egy helyre tudja gyűjteni, ráadásként saját gyűjteménye is a legjobbak között van. Ez a New York Times főzős appja, a NYT Cooking.

Külön alkalmazásként is letölthető (iOS, Android) és érdemes feltenni a böngészős bővítményt is. Ez utóbbi azért jó, mert bárhol összefutunk egy recepttel, csak rákattintunk a böngészőben a megfelelő gombra és már el is mentettük az alkalmazásba. Az alkalmazás fejlesztőit nem érdekli, hogy milyen oldalakról gyűjtjük a recepteket, így tényleg bármilyen linket el lehet menteni.

A mentett recepteket csoportosíthatjuk tagekkel, kategóriákat állíthatunk fel vagy csak ömlesztve gyűjthetjük, ha nem szeretünk rendszerezéssel bíbelődni. Ez sem gond, mert nagyon jó a keresője. Azt is meg tudjuk jelölni, hogy az adott receptet kipróbáltuk-e már. Akinek sok receptje van, tudja, hogy ez hasznos infó lehet akkor, amikor már a huszadik karamellizált hagymaszósz receptjét mentjük el és fél év után nem emlékszünk, hogy melyik is volt az, amelyet végül kipróbáltunk és finom volt. Az igazán profik pedig Evernote-fiókjukat is beleköthetik.

Karácsony előtt karácsonyi receptgyűjteményeket is várhatunk a szerkesztőktől, eddig legalábbis minden évben volt ilyen.

Adventi apptárunk egészen december 24-éig folytatódik napi egy poszttal, és a lenti felületről érheti el mindig a korábbi cikkeket. Kellemes ünnepi készülődést!

ADVENTI APPTÁR
Ötlete, vagy kérdése van?