Aliz
6 °C
14 °C

Visszakapta rádióamatőr-engedélyét Kevin Mitnick

Yahoo!
2002.12.27. 15:17
Kevin Mitnick hosszú csatát nyert meg a szövetségi bíróság ellenében. A 39 éves férfi egy rádióamatőr-engedélyért vívta harcát a hatalommal. Mitnicket öt év börtönbüntetésre ítélték korábban , mert adatokat lopott el a Motorolától, a Novelltől, illetve a Sun Microsystemstől. A férfi 2000. januárjában szabadult.

A szövetségi kormány Mitnicket az Egyesült Államok legkeresettebb komputerbűnözőjének titulálta, aki tetteivel több tízmillió dollár kárt okozott az említett cégeknek. A rádiófrekvenciáért folytatott harcban elért győzelmének értékét növeli, hogy 2002. január 20-ig eltiltották a számítógépek, szoftverek, modemek, és minden olyan eszköz alkalmazásától, amely képes kapcsolatot teremteni az internettel. A munkavállalását és az utazását szintén korlátozta a szövetségi bíróság.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?