Diána
12 °C
21 °C

A .gov weboldalak sem biztonságosak?

c|net
2003.02.06. 13:03
A Bush-kormány leállított egy .gov weboldalt, ugyanis a domaint nagy valószínűséggel egy nem létező szervezet regisztrálta. Az ügy igen kínos, ugyanis megkérdőjelezi a kizárólag kormányzati intézmények által igénybevehető .gov végződésű címek hitelességét.

Az AONN.gov weboldal az elméletileg több mint kétezer embert foglalkoztató Access One Network Northwest (AONN) ügynökség tulajdona. A szervezet állítólag kiberháborús ügyekkel foglalkozik, és az USA védelmi minisztériuma támogatja munkáját.

A gond csupán az, hogy az AONN neve nincs rajta az ügynökségek hivatalos listán, amelyet az U.S. National Institute of Standards and Technology tart fenn. A .gov domaineket futtató General Services Administration (GSA) ezért ezért január 24-én letiltotta a domain használatát.

Az AONN.gov weboldala több ismert személyiségre hivatkozik tevékenységével kapcsolatban, akik azonban azt állították, hogy nem ismerik a szóban forgó szervezetet. A Pentagon szóvivője szintén azt hangoztatta, hogy az Egyesült Államok hadseregének semmi köze nincs az AONN-hoz.

A Cnet kapcsolatba lépett az AONN.gov oldalon fellelhető, önmagát Robert L. Taylor III-nak nevező személlyel, aki egy telefonos interjúban elmondta, hogy felfedezett egy biztonsági rést a bürokráciában, részleteket azonban nem árult el, így egyelőre senki sem tudja pontosan, miként regisztrálhatott egy ismeretlen személy vagy szervezet .gov domaint.