Előd
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Törölték egy sokkoló weboldal címét

PC World.com
2003.02.14. 11:33
Németországban példa nélküli módon tiltották le az erőszakos, sokkoló és gyomorforgató fotókat és videókat tartalmazó Ogrish.com weboldalt: az ügyben eljáró ügyész nem a weboldal tartalmát töröltette, hanem a domain regisztrációját. A közvádló a németországi Joker.com regisztrátor segítségével járt el.

Egy internetes cég információi szerint a domain egy amerikai állampolgár tulajdona, akire az USA alkotmánya vonatkozik, tehát nincs jogi alapja a letiltásnak. A Register.com szerint az Ogrish.com a holland Dany Klinker tulajdona. A Joker.com mindenesetre könnyen elveszítheti ügyfelei bizalmát, ha kiderül, hogy nem volt jogos a domain törlése.

Mivel az Ogrish.com egy ideig semmiképpen sem lesz elérhető, a tulajdonosnak más megoldást kellett keresnie, ezért weboldalát egy virginiai szolgáltatónál, Ogrish.prohosters.com néven indította újra. Ted Hickman, a Pro Hosters vezérigazgatója és Klinker nem ismeretlenek: Hickman vállalata tavaly arról lett híres, hogy az oldalain elérhető volt Daniel Pearl, a Wall Street Journal riporterének meggyilkolásáról készített videofelvétel.