Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-6 °C
5 °C

Feltörték Kevin Mitnick weboldalát

2003.02.11. 11:06
A világ legismertebb hackerének abban a megaláztatásban kellett részesülnie, hogy feltörték a biztonsági tanácsadással foglalkozó cégének weboldalát. Kevin Mitnick meglehetősen zavarónak tartotta az eseményt, de nem elég komolynak ahhoz, hogy hívja az FBI-t.
Kevin Mitnick
Kevin Mitnick öt évet töltött börtönben, mivel több millió dolláros kárt okozott vállalatoknak szoftverek ellopásával és számítógépen tárolt információk megváltoztatásával. Három évvel ezelőtt szabadult, de hatóságok a próbaidő tartalmára (amely január 20-án lejárt) eltiltották az internet használatától, így csak a rokonai által kinyomtatott e-maileket olvashatta el. Mitnick elismerte, hogy a hétvégén valakinek ismét sikerült behatolnia abba a számítógépbe, amely a Defensive Thinking nevű cégének weboldalát tárolja.

Január 30-án egy önmagát BugBear-nek nevező hacker egy oldalt adott hozzá Mitnick vállalati honlapjához, amelyen üdvözölte a sztárhackert, valamint elmondta: öröm volt betörni a "dobozába". Múlt vasárnap hasonló betörést követett el egy texasi hacker, aki azt szerette volna elérni, hogy Mitnick biztonsági tanácsadóként alkalmazza.

Kevin Mitnick a Wired News-nak azt nyilatkozta, hogy egyik támadó sem fért hozzá ahhoz a számítógéphez, amely a vállalat ügyfeleinek adatait tárolják. Az egyik hacker e-mailben közölte vele, hogy kizárólag az iránta érzett tisztelet miatt nem okozott kárt a rendszerben.

Mitnick elmondta, hogy a Microsoft internetes szerverének egy hibáját tudták kihasználni a támadók, mivel a weboldalakat karbantartó rendszergazda nem telepítette időben a Microsoftnál már elérhető javítócsomagot.  • Vennék
  • Hírek