Bernát, Felícia
EUR 384,32 Ft
USD 363,46 Ft
7 °C
31 °C

Vasúti alagútban is működik a mobil

Yahoo!
2003.02.24. 13:00
A decemberben átadott Frankfurt-Köln nagysebességű ICE vasúti pálya 30 alagútjában az utasok zavartalanul használhatják majd a telefonjukat. Három mobilszolgáltató megbízásából az Andrew Corporation 47 kilométeres hosszon különleges RADIX koax kábeleket fektetett le. A kábelek külső vezetőrétegén hasítások húzódnak végig, amelyeken lehetséges a rádióhullámok ki és belépése, vagyis az alagút egész hosszában él a mobilkapcsolat. Nem csak a 900 és 1800 MHz-és GSM szolgáltatás, de az UMTS frekvenciák is foghatók az alagutakban.

Az Andrew Corporation hasonló berendezéseket már több alagútban telepített, az USA-ban például a Lincoln- és a Holland-Road alagútban, a New York-Boston vasútvonalon és a washingtoni metróban, Kínában a Guangzhou-i metróban és a Kowloon-Canton vasútvonalon. A gyors szerelvények által keltett interferenciák miatt a német ICE szakaszon új földelési és telepítési eljárást kellett kidolgozni.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás