Gertrúd, Patrik
2 °C
5 °C

Több mint nyolcezer netkávézót zártak be Kínában

MTI
2004.05.06. 16:39
Az engedély nélkül működő 8600 internetkávézó többségét azért záratta be a hatóság, mert törvénysértő módon fiatalkorúakat is beengedtek, jelentette az Új Kína hivatalos kínai hírügynökség csütörtökön.

A kínai ipari és kereskedelmi főhatóság közleménye szerint nagy károkat okoztak a tizenévesek lelki fejlődésében és zavarják az iskolai oktatást azok az internetkávézók, amelyekbe kiskorúakat is beengednek, és ez visszatetszést keltett a társadalomban. A kiskorúak előtt is nyitott és a "káros információk" terjedéséhez hozzájáruló netkávézók szigorú büntetésre számíthatnak, írta az Új Kína.

A kommunista ország a hozzáférést biztosítókat felelősnek tartja az internetes tartalmakért. Az alap- és középfokú oktatási intézmények 200 méteres körzetében tilos internetkávézó üzemeltetése, ezzel a rendelkezéssel kívánják védeni a kiskorúakat a neten fellelhető pornográf tartalmaktól és attól, hogy rabjaivá váljanak az online játékoknak.

Az ország nyugati részén, Csungking városában a múlt hónapban megbírságoltak egy ilyen létesítményt, mert két álomba zuhant tizenévest elgázolt egy vonat, miután megszakítás nélkül 48 órát töltöttek online videojátékkal.