Bernadett
-2 °C
4 °C

Karácsonyra befut az érintőkijelzős iPod?

Prohardver
2006.10.19. 12:16
Még a karácsonyi ünnepek előtt megjelenhet a boltok kínálatában az Apple rég várt, érintőkijelzővel szerelt iPod médialejátszója – állítja egy a TrustedReviews internetes oldalnak nyilatkozó, magát jól értesültnek valló gyártói forrás.


Az iPodokhoz fejlesztett kiegészítőket gyártó vállalat névtelenül nyilatkozó vezető beosztású munkatársa állítja, hogy a sorban a hatodik generációs iPod idén decemberben kerül az üzletekbe. Az új médialejátszó az eddigiektől gyökeresen eltérő felépítésű lesz: a teljes előlapot elfoglalja majd a kijelző, ugyanakkor nem tűnik el teljesen a jól ismert clickwheel, mely virtuális formában, az érintőkijelzőn keresztül kezelhető. A szakember tudni véli továbbá, hogy az új iPod képes lesz 480p felbontású videoanyagok lejátszására is.


A forrás mindezen túl azt is kikotyogta, hogy az Apple iPhone projektje a tervek szerint a jövő év első hónapjában indulhat útjára. Az alma-logóval ellátott telefonhoz állítólag saját előfizetéses szolgáltatást nyújt majd az Apple, és már gőzerővel folynak a tárgyalások a nagyobb társaságokkal a hálózatok összekapcsolásáról.