Fizetős lesz az iWiW?

2006.02.08. 12:52
0 hozzászólás

wiw
Egy kreatív hoaxgyártó alakította át a január végén terjedő, az MSN azonnali üzenetküldő bezárásával kapcsolatos lánclevelet.

A mutáns körlevél szerint, február közepétől, akinek ötvennél több ismerőse van az iWiW online közösségi hálózatban, minden további kapcsolatért ötszáz forintot kell fizetnie.

A körlevél

"Kiderítettük, hogy az utóbbi hetekben tapasztalható összeomlásokat, és a rendszer ingadozását a mérhetetlenül sok kapcsolat okozza ami a felhasználóink közt létrejött, ezért kénytelenek vagyunk a következő intézkedést meghozni:

Február 10-én a felhasználók minden kapcsolatát töröljük, majd az új kapcsolatok létrehozását pénzdíjhoz kötjük. Az első 50 kapcsolat létrehozása továbbra is díjtalan lesz, majd az 50-es határ átlépése után a további 50 kapcsolat vehető fel 500ft ellenében. 100 kapcsolat felett minden 20. kapcsolat után 100ft fizetendő.

Kérjük, hogy az alábbi üzenetet küldjék tovább minden ismerősüknek, hogy senkit ne érjen meglepetés. Amennyiben február 1.-ig továbbítja a levelet újabb 30 kapcsolat térítésmentes létrehozását biztosítjuk!

Megértésüket köszönjük: szerkesztőség"

Mit mond a iWiW?

Cseh Gábor, az iWiW projektvezetője elmondta, semmilyen módon nem kívánják fizetőssé tenni az oldal használatát. Az iWiW-et működtető csoport február harmadikán blogot indított, amin többek között minden, a rendszerüket leterhelő hoaxra reagálnak. Cseh Gábor azt mondta, a kamulevelek jelentősen lassítják a szolgáltatást, az MSN leállásáról szóló hoax például naponta háromszázezer levelet generált. "Tűzoltásként, ideiglenesen egy címzettet engedélyeztünk csak, és kiírtuk, hogy letiltottuk a több címzettet, mert megbénít a sok levél" – írják a blogon.

Az iWiW rendszere zárt, csak az kerülhet be, akinek egy már regisztrált tag meghívót küld. Egy ideje viszont szerverproblémák miatt senkinek nem lehet küldeni. Cseh Gábor azt mondta, február 12-ig minden felhasználónak biztosítanak egy darab meghívót. Ezek szerint, aki egynél több ismerősének akar regisztrációs lehetőséget adni, el kell kérnie egy másik iWiW-es egyetlen meghívóját.