A Citibankra hivatkozik a nigériai levél

2009.04.15. 08:09 Módosítva: 2009.04.15. 08:09
27 hozzászólás

Azt hittük, már kihalt ez a műfaj, erre itt van egy különösen szórakoztató példány a nigériai levelek közül. (Ha átaludta volna az elmúlt másfél évtizedet, és még nem hallott erről a fajta csalásról, olvasson utána itt és itt és itt.)

A fordítóprogrammal magyarított levél elkéri a felhasználó banki adatait, cserébe sok milliót ígér. Ne dőljön be!

"Kedves Barátom,

Tudom, hogy ez az üzenet jelenik meg az Ön számára meglepetést, de mielott tovább szeretnék hivatalosan bevezetni my self nektek, a nevem Hank Mr. Smith brit. Én dolgozó CITIBANK INTERNATIONAL PLC. LONDON BRANCH az az ellenőrzési igazgató. Én érintkeztetéses Önnek ezt a levelet, hogy lesz egy óriási előny, hogy mindketten abban a reményben, hogy megtalálja azt érdekes. In my department felfedeztem egy elhagyatott összege ($ 16,5 millió) Tizenhat millió ötszáz ezer amerikai dollár egy számla tartozik, hogy az egyik elhunyt külföldi ügyfél Late Mr. Denis Cook egy amerikai állampolgár, aki sajnos elveszett élete során Osama bin Laden bombázásért Világ Kereskedelmi Központ
A szeptember 11. 2001. A választott érintkeztetéses akkor felkeltette a földrajzi, ahol él, elsősorban azért, mert az érzékenységi az ügylet, amely egy idegen, hogy az alap, hogy fel kell szabadítani. Azt akarom, hogy hadd tudja, hogy a bank nem várta meg, hogy azok a közeli hozzátartozók az elhunyt ügyfél és már nem találja bármely, a rokonok, 2 éve, és az összes jelzés nincs egy az az állítás, ez az alap, és a bank úgy döntött, hogy az alap a bank nem várt számlát a bank használja fel, ha senki nem mutatja, hogy a nekik, mint a kedvezményezett, és nem akarom, hogy megtörténjen, mert ez egy arany lehetőséget, hogy eljön egyszer az idő, és én szeretném, hogy fogd meg, amely a fő ok, I am a kapcsolatot, hogy kérjen adja be Önnek, hogy a bank, mint a közeli hozzátartozók / a kedvezményezett az alap, hogy az alap értékelt a 16,5 millió dollárt kell kifizetni akkor a mi érdekünkben.

A következtetés a továbbküldésről Az Alap folyósítása, illetve a közös ezekben a százalékok 60%-én és 40%-át Önnek. I have a létfontosságú adatokat, amelyek alkalmasak vissza ezt az állítást, hogy mi vagyunk. Nekem nem is kell, hogy töltse fel adatait a banki rendszer / adatbázis, így folytathatja a műveletet. Számunkra ez a projekt végrehajtása, a megértés, az őszinteség, a titoktartás és a bizalom nagyon szükség ahhoz, hogy lássuk, az ügylet révén. Garantálom neked, hogy ez alatt hajtják végre a törvényes előírás, hogy meg fogja védeni minden törvénysértően, így a kamat és az ügylet lesz erősen védett. Számunkra, hogy azt szeretném, ha elküldi a követési adatokat, hogy nekem, hogy tudok feltölteni a Adatok a banki adatbázisok és után, majd azt tovább utasíthatja Önnek mi a teendő. Kérem, ez nagyon nagyon sürgős, mint már néhány nappal az ügylet végrehajtására, így lehetősége van, hogy nekem, mint az alábbi adatokat tartalmazza:

1. Teljes név
2. Ön telefonszáma
3. Your Contact Address
4. Kor
5. Foglalkozás

Kérem az Ön visszaigazoló e az üzenetet, és jelzi a kamat ellátják a részletek oly kedves elküldeni a szükséges információkat ahhoz, hogy a fent nekem folytathatja az eljárást. Igyekszik hadd tudja meg a döntést, mint hogy rám vár.

Sürgős választ vár el azonnal, hogy elolvassa az én üzenetet.

Üdvözlettel,
Hank Mr. Smith"

Ez nyilvánvalóan egy csalárd email, melyre semmiképpen nem szabad válaszolni, mondta az Indexnek Hencz Éva, a Citibank sajtóreferense. A bank az alábbi közleménnyel kommentálta a levelet:

"A csalárd emailek a világ minden táján számos magánszemélyt, intézményt és bankot érintenek, így Magyarországon is. Ezeket az emaileket - melyek sokszor első látásra úgy tűnnek, mintha a banktól érkeznének - valójában csalók küldik. Bizalmas banki ügyfél-információt kérnek, például személyes adatokat, hitelkártya- vagy számlaszámot és PIN-kódot, ezen kívül gyakran tartalmaznak mellékleteket és weblinkeket, melyek a Citibank és más nemzetközi bankok hivatalos honlapjához hasonló internetes oldalra kapcsolódnak.

Ezúton is szeretnénk az ügyfelek figyelmét felhívni arra, hogy a Citibank soha semmilyen körülmények között nem kéri emailben ügyfeleit, hogy bizalmas banki ügyfél-információt szolgáltassanak emailen vagy interneten keresztül, ezért kérjük, semmiképpen ne válaszoljanak az ilyen emailekre."