Halott lány a Street View fotóján?

2013.09.06. 08:26
4 hozzászólás

A Reddit WTF-szekciójába került be egy kép a Google Street View-ból: a fotón az látszik, hogy egy test elég furcsa pózba tekeredve fekszik egy terepjáró csomagtartójában. A találgatások egyből megindultak, a Daily Dot pedig hírt faragott a sztoriból, szinte készen tálalva, hogy gyilkosságról, de legalábbis egy hulláról van szó.

kommentelők már jobban kételkednek: a legtöbbek szerint csak egy egyszerű utasról van szó, ráadásul Észak-Karolinában nem is tilos így utazni, annyi a megkötés, hogy gyerekeknél egy felnőttnek is kell lennie hátul. Az ügyben mindenesetre valódi nyomozást indított a wilmingtoni rendőrség.

Star News viszont  kiderítette, hogy nem ember látható a képen, hanem egy, a parti őrség által a kiképzésekhez használt bábu. A szervezet egyik szóvivője, Nyx Cangemi a lapnak elmondta, felismerték a képen az egyik autójukat, a platón pedig egy bábu látható, amit mellesleg Oscarnak becéznek. A rendőrség ezután leállította a nyomozást.


Nagyobb térképre váltás

Nem ez volt az első eset, hogy a netezők benéztek egy ilyen képet: tavasszal szintén a redittorok véres gyilkosság helyszínének néztek egy vizes padlót. Az internetes nyomozás amúgy sem vezetett eddig sok jóra, a bostoni robbantókkal kapcsolatban például keményen mellényúltak.