Megint terjed a Wizz Air-es átverés, ne dőljön be!

2018.06.06. 09:51
17 hozzászólás

Tavaly novemberben már írtunk egy tipikus adathalász akcióról, amelyben a Wizz Air nevével éltek vissza a bűnözők, akik kamu ingyenrepjegyek ígéretével akarták kicsalni a személyes adatokat a felhasználóktól.

Most újra felbukkant a Facebookon egy ugyanilyen átverés, amelyben megint a Wizz Air weboldalát másolták le, hogy egy fergetegesnek hangzó (1 euró, 2 repjegy!!!), persze nem létező akcióval csapják be az embereket. A friss átverésről beszámolt az atveros-oldalak.com is, ők végigkattintgatták a kérdőívet, és szépen eljutottak addig, hogy az oldal a bankkártyaadataikat kérje.

A különbség csak annyi, hogy ezúttal kicsit más a kamu weboldal címe, de ezt nem írjuk le, hogy még véletlenül se kattintson rá senki. Bár amikor mi megtettük, a vírusirtó rögtön jelezte, hogy kártevőt talált az oldalon, tehát akinek védve van a gépe, elvileg el se jut addig, hogy megadhassa az adatait.

wizz

A SharedCount szerint az új átverés egyelőre még nem ment túl nagyot, és Facebook már több olyan posztot látni, ami arról szól, mekkora kamu. Ön se dőljön be, és – ahogy a szintén népszerű telekomos átverés kapcsán is részleteztük – általában is figyeljen az olyan árulkodó jelekre, mint a hivataloshoz nagyon hasonló, de mégis különböző url-cím, a hibás magyarság, a nagy cégektől szokatlan stílus, meg úgy általában a hihetetlenül jól hangzó ajánlatok, amelyek a közösségi oldalakon terjednek.

Frissítés

A cikkünk megjelenése után a Wizz Air is reagált a nevükkel visszaélő átverésre:

A Wizz Air ezúton is szeretné megerősíteni, hogy a vállalat hivatalos honlapja a wizzair.com címen található. Bármilyen promóciót, illetve versenyt a légitársaság kizárólag a saját hivatalos honlapján, illetve a saját hivatalos közösségimédia-felületein, valamint a WIZZ hírlevélben hirdet meg. A Wizz Air azt tanácsolja, hogy a felhasználók kizárólag a vállalat hivatalos csatornáit keressék fel, más, a repülőtársaság akcióiról, felhívásairól szóló oldalakra, linkekre ne kattintsanak. A Wizz Air megteszi a szükséges lépéseket azon személyek, illetve jogi személyiségek ellen, akik hamisan állítják, hogy a Wizz Air nevében járnak el, illetve akik a Wizz Air nevében félrevezetik, megtévesztik a fogyasztókat

– írják a közleményben.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Megint terjed a Wizz Air-es átverés, ne dőljön be!

Nem jár 1 euróért 2 jegy, ne adja meg az adatait.

5101 · Jun 06, 2018 09:51am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?