Szilárda
-4 °C
2 °C

Warezszervereket foglaltak le

2008.03.18. 15:50
Ismét lecsapott a rendőrség néhány warezszerverre, de az akció nem volt olyan nagy, mint a tavaly novemberi warezrazzia.

Megint razziázott a rendőrség a Victor Hugo utcai szervertermekben, az asva.info szájt információi szerint ftp-szervereket kerestek, amelyekről az internetezők pénzért tölthettek le illegális tartalmakat, feltehetően filmek, zenék és szoftverek kalózmásolatait. Az asva.info-nak nincs köze a szerzői jogok védelmével foglalkozó ASVA nevű szervezethez.

Az asva.info szerint a budapesti internetes központon áthaladó forgalomban is csökkent az adatforgalom a razzia ideje alatt, mert egy ideig leálltak a magyar ftp-szerverek.

Úgy tudjuk a rendőrség gazdaságvédelmi osztálya a Sigmanet Kft. nevű cégtől vitt el két számítógépet a Proart jogvédő szervezet feljelentése alapján, és két konkrét IP-cím alapján találták meg a gépeket. Állítólag a Sigmanet Kft. viszonteladójáé volt a két gép, és ez a viszonteladó is valaki másnak értékesítette a tárhelyet és a hozzá tartozó internetelérést.

Tavaly november 8-án több hónapos előkészítés után, egyszerre hat helyszínen razziázott a rendőrség, és összesen 28 számítástechnikai eszközt foglalt le. A nagyszabású akció több forrásunk szerint is szakszerűtlenül zajlott, legális szolgáltatásokat nyújtó szervereket is elvittek, warezszerverek viszont a helyükön maradtak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!