Máris mém lett a Madách téri bocsánatkérés

2012.10.04. 19:19

Csütörtök délután két óriási, szerelmes üzenetet és egy rejtélyes bocsánatkérést tartalmazó molinó jelent meg Budapesten a Madách tér két házfalán. Mint kiderült, a hatalmas vallomás egy lengyel ipari alpinista, Jan Przasnek műve, aki szeretné rendbehozni a kapcsolatát a barátnőjével, bizonyos Gikával.

A nagyvárosi romantika szép megnyilvánulása pár órán belül mémmé vált, ami nem csoda: a két óriási molinó szinte ordít azért, hogy az ember photoshopoljon rá valami nem odaillőt. A netezők műveiben a házfalakra került az őszödi beszéd, bevásárlólista, obszcén üzenetek, és persze a mémek találkozása is kipipálható (az egyik kép a múlt hónapi Varga István-mémre utal).

Az alkotások a fenti galériában megtekinthetők, de a friss mém – netes szlenggel élve – még bizonyára nem maxolódott ki, a digitális népművészet fog még újabb remekeket szülni. Ha olyat lát, ami nincs a galériában, ne habozzon megosztani velünk.

Persze az is lehet, hogy az egész valójában marketingfogás, és Gika egy új számlacsomag vagy fogpasztamárka neve – reméljük, nem így lesz, de nem ez lenne az első eset, hogy néhány mémgyáros bedől egy ilyen trükknek (lásd Vatera Vera esetét).