Matematikai függvény lett Psyból

2013.01.25. 15:35

Egyre több újdonsággal jelentkezik az internet egyik legjobb tudományos keresője, a Wolfram Alpha. Tavaly szeptemberben facebookos adatokat elemző alkalmazással jelentkeztek, most pedig meglovagolják a youtube-os rekordnézettséggel büszkélkedő Gangam Style-mémet. Persze nem akárhogyan, hanem igazi, geek tudóshoz illő módon.

Tovább is van nézze meg!
Tovább is van nézze meg!

A számot előadó Psy egyik jellegzetes kéztartását rajzolták meg egy nagyon bonyolult, szinuszok és koszinuszok garmadájával megszórt függvénnyel. Szerencsére nem kell megjegyeznünk a képletet, ha szeretnénk előcsalogatni a vicces alkotást, elég beírni, hogy psy curve (psy görbe).

A keresőmotor atyja egy brit fizikus, matematikus, Stephen Wolfram. A program 2009 márciusában indult, és bár sokan így tekintettek rá, egyáltalán nem a Google babérjaira tör: a Wolfram Alphafókusza a tudományos kérdések megválaszolásán van, a Curiosity adataitól kezdve az amerikai elnökökig.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla