Új kedvenc macskája van az internetnek

2013.02.05. 14:11

A macska az internet népének első számú kedvenc állata. Hogy miért alakult ez így, és miért nem kiskutyák vagy a bébifókák lettek a netezők univerzális kedvencei, rejtély, az mindenesetre biztos, hogy a mémvilág a jelenlegi formáját nagy mértékben a lolmacskáknak köszönheti, és a cuki macskás képek még az internet legmegátalkodottabb trolljainak is meglágyítják a szívét. 2012 macskájának a Mémeskút olvasói meggyőző fölénnyel Grumpy Catet választották, de a morcos macska most erős kihívót kapott Sam, a csodálkozó cica személyében.

Sam New Yorkban lakik, és a gazdája tavaly karácsonykor indította el a világhír felé vezető úton, meglehetősen profin: a cicának van saját hivatalos weboldala, a fotóinak Instagram-oldala (több tízezer követővel), Twitter-csatornája és facebookos rajongói oldala is. Igazán híres csak január végén lett, amikor a Reddit felkapta a fotókat, majd a innen átszivárgott a mainstream médiába is, írt róla többek között a Huffington Post, és az egyik legnagyobb brit bulvárlap, a Daily Mail is.

És hogy minek köszönheti a macska a világhírt? Van két érdekes fekete folt a fején, amik úgy festenek, mint két karikatúraszerű, felvont szemöldök, és ami miatt Sam úgy néz ki, mintha állandóan meghökkenve csodálkozna rá a világra. És ez vicces.