Magyarországon átsöpört a Harlem shake

2013.02.18. 16:44

Múlt héten megírtuk, hogy a Gangam Style-nak mára leáldozott, mert itt az új trónkövetelő, a Harlem shake. A furcsa tánc eredetije egy 1981-es hiphop-sláger. A 2013-as újjászületés egy DJ Baauer nevű amerikai művésznek köszönhető: még tavaly feldolgozta a számot, az azonban csak idén február elején került be a netes köztudatba, miután egy YouTube-felhasználó egy rövid klipet tett fel a videomegosztóra, amiben latexruhás figurák nagy lelkesedéssel rázzák magukat a ritmusra.

Arra kértük olvasóinkat, készítsenek saját videókat a mém stílusában: harminc másodperc után, amíg általában valamilyen fura figura táncol az előtérben vagy a háttérben, akiről senki sem vesz tudomást, a „do the harlem shake" vezényszóra el kell kezdeni minél vadabbul táncolni. A kivitelezésnek csak a fantázia szab határt, groteszk maszkok, furcsa ruhák és szokatlan helyszínek mind feltűnnek a hozzánk beérkezett alkotásokban. Összegyűjtöttük a legjobbakat.

Az egyik legviccesebb megoldást a Gamestar szerkesztősége szállította. A videóban 0:16-tól baloldalt visszafogottan bólogató úr az ügyvezető, aki főnökhöz méltó emberi és szakmai alázattal igyekszik gáttörője lenni az idiotizmus hullámainak, és nem hagyja, hogy a kollektív őrület őt is túlságosan felcsigázza:

Aki pedig azt hitte, egy fúvószenekar próbája csakis unalmas lehet, hatalmasat téved. Az alábbi videót ezzel a kommentárral kaptuk: az új „hülyegyerek tánc" egy falusi fúvószenekartól.

Kaptunk szabadban elkövetett, háztartási és informatikai eszközöket felvonultató megoldást is. Hogy miért egy autó csomagtartója előtt zajlik az egész, az nem derült ki:

Volt, ahol az asztal nem bírta a kiképzést:

Volt, ahol egy ablak bánta a videót:

Egész osztályt is elragadott az új őrület:

A végére pedig egy kellemes megoldás, búvárjelmezzel, biliárdasztallal:

Köszönjük mindenkinek, és több harlem shake videót nem kérnénk. Új napra új mém virrad majd, ahogy az lenni szokott.  • Tippek
  • Hírek