Észak-Koreában gyártják a világ legviccesebb kenőanyagát

2014.08.08. 14:44

Tudják, milyen az a szocialista gyárlátogatás? A Tekintélyes Meghívott Vendéget hülye védőruhába öltöztetik, aztán olyan eszközöket és berendezéseket mutogatnak neki, amiknek a működéséről fogalma sincs, de igyekszik jó képet vágva hümmögni, ha van késztermék, azt is megkóstolja, és néhány hülye kérdést is feltesz. A jelenség Magyarországon sem ritka, elég csak a Nagy Megtekintőre gondolni.

Észak-Koreában sem megy ez másként, bár ezt még nem Kim Dzsongun, hanem az apja, Kim Dzsongil formálta népszerű internetes mémmé. A Kim Dzsongil Looking At Things az ehhez hasonló látogatásokat örökítette meg; a célja nem az internetes lájkvadászat volt, hanem propagandafotóknak szánták őket, hogy bemutassák Észak-Korea népének, mennyire flottul megy minden.

A szép hagyományt a kommunista dinasztia trónörököse, Kim Dzsongun sem törte meg; készült róla egy kép egy kenőanyaggyárban, amint egy rettentő megilletődött, szoborarcú kenőanyaggyári munkás mellett úgy örül a kenőanyagcsövön kicsövező kenőanyagnak, ahogy kenőanyagnak még sosem örültek Délkelet-Ázsiában.

A témával foglalkozó cikk továbbjutott a Redditre, ahol az olvasók szorgalmasan használni kezdték a gépükre telepített Photoshopot. Az újraértelmezésekből már mostanra remek válogatás jött össze; talán a lufifejű diktátoros és a kis hableányos remix a legjobbak, de kattintsák végig a galériát, és döntsék el maguk.