Elbújhat a Sas-kabaré a kormánymédia legújabb húzása után

2018.02.08. 18:01

Valóságos tömeghisztéria tört ki az interneten, miután a mai Ripost elkövette az évezred oknyomozását. Ómolnár Miklós már indulás előtt közpénzmilliókból kitömött újságja ugyanis leleplezte, hogy a Jobbik címerében megbújik (nem, nem egy Gyurcsány-szál) egy vörös félhold, rámutatva arra a kormányzati tébolyra, miszerint az iszlám áll a szélsőjobboldali, ellenzéki párt mögött. A maga műfajában őszintén szórakoztató leleplezés hatására elöntötte a magyar internetet egy rakás legalább ennyire minőségi oknyomozás azzal kapcsolatban, hogy mit rejthetnek még az ismert pártok címerei, hol bújhat még meg a lopakodó iszlám a háttérben.

Először is mutatjuk, hogy miből indult ki az egész hisztéria:

19372680 2ca15dfdbc5af841d3a72779dad489bd x

Mondani sem kell, hogy még kellett pár óra, ameddig az emberek magukhoz tértek a sokkhatástól, hogy aztán egymást kövessék a Riposthoz hasonló mélyelemzések korunk ismert jelképeiről. Cseszlovák Kém például előásott egy 2002-es felvételt, amelyen Bencsik András Demokrata-főszerkesztő és Békemenet-szervező hasonló logikát követve kirakja az MSZP címeréből a vörös csillagot.

http://csehszlovakkem.tumblr.com/post/170642889314/a-ripost-jobbik-logo-oruletrol-jutott-eszembe

Szintén a Tumblren Illchange fedezte fel, hogy bizony az OTP Bank logója is több annál, mint aminek tűnik. Felülnézetből csak egy egyszerű logó, oldalnézetből viszont valami egészen obszcén rejtett üzenet rajzolódik ki:

tumblr inline p3tsxwQgmO1qf0w28 500

Zero3Zero a szinte teljesen elfeledett, de a legújabb agybajba nagy lendülettel beszálló Faktor.hu aprólékos kutatását értelmezte újra:

tumblr p3to63sOJd1qbgoyio1 540 (1)

Rosszkifogásnak pedig sikerült kombinálnia a jelenlegi legnagyobb magyar és nemzetközi történést egy darab csodálatos fotón:

tumblr p3u4dpTWl31qfx620o1 1280

Flash & Bones merült el talán legmélyebben az oknyomozásban, neki ugyanis sikerült megtalálnia a Fidesz-logó rejtett üzenetét, amelyet akár az egész vörös holdas őrület definíciójának is lehetne használni.

tumblr p3u4wu8YbE1qg5e9go1 1280.gif

A Hírcsárda épp, hogy csak egy hajszállal maradt le a Minőségi Újságírásért-díjról, de náluk is ugyanaz az eredmény jött ki, csak másképpen.

Miért van pénisz a Fidesz logójában?!?!

HírCsárda (@hircsarda) által megosztott bejegyzés,

Ezt a cikkünk alatti kommentek között találtuk, és felér egy komolyabb doktori disszertációval.

mzj3g8u2oz12kbfwvvmi.gif

A végére hagyjuk Hernádi Levente kollégánk kutatómunkáját azzal kapcsolatban, hogy valakiknek sikerült a Parlamentre is kirakni az iszlám gyilkos jelképét:

Sajnos a cikkből nem derül ki, hogy ki írta, és mivel a Ripost impresszumában Ómolnár Miklós van megnevezve egyetlen dolgozóként, ezért innen is hadd gratuláljunk neki ezért a sajtótörténeti mérföldkőért!  • Hírek
  • Hírek