Elbújhat a Sas-kabaré a kormánymédia legújabb húzása után

2018.02.08. 18:01

Valóságos tömeghisztéria tört ki az interneten, miután a mai Ripost elkövette az évezred oknyomozását. Ómolnár Miklós már indulás előtt közpénzmilliókból kitömött újságja ugyanis leleplezte, hogy a Jobbik címerében megbújik (nem, nem egy Gyurcsány-szál) egy vörös félhold, rámutatva arra a kormányzati tébolyra, miszerint az iszlám áll a szélsőjobboldali, ellenzéki párt mögött. A maga műfajában őszintén szórakoztató leleplezés hatására elöntötte a magyar internetet egy rakás legalább ennyire minőségi oknyomozás azzal kapcsolatban, hogy mit rejthetnek még az ismert pártok címerei, hol bújhat még meg a lopakodó iszlám a háttérben.

Először is mutatjuk, hogy miből indult ki az egész hisztéria:

19372680 2ca15dfdbc5af841d3a72779dad489bd x

Mondani sem kell, hogy még kellett pár óra, ameddig az emberek magukhoz tértek a sokkhatástól, hogy aztán egymást kövessék a Riposthoz hasonló mélyelemzések korunk ismert jelképeiről. Cseszlovák Kém például előásott egy 2002-es felvételt, amelyen Bencsik András Demokrata-főszerkesztő és Békemenet-szervező hasonló logikát követve kirakja az MSZP címeréből a vörös csillagot.

http://csehszlovakkem.tumblr.com/post/170642889314/a-ripost-jobbik-logo-oruletrol-jutott-eszembe

Szintén a Tumblren Illchange fedezte fel, hogy bizony az OTP Bank logója is több annál, mint aminek tűnik. Felülnézetből csak egy egyszerű logó, oldalnézetből viszont valami egészen obszcén rejtett üzenet rajzolódik ki:

tumblr inline p3tsxwQgmO1qf0w28 500

Zero3Zero a szinte teljesen elfeledett, de a legújabb agybajba nagy lendülettel beszálló Faktor.hu aprólékos kutatását értelmezte újra:

tumblr p3to63sOJd1qbgoyio1 540 (1)

Rosszkifogásnak pedig sikerült kombinálnia a jelenlegi legnagyobb magyar és nemzetközi történést egy darab csodálatos fotón:

tumblr p3u4dpTWl31qfx620o1 1280

Flash & Bones merült el talán legmélyebben az oknyomozásban, neki ugyanis sikerült megtalálnia a Fidesz-logó rejtett üzenetét, amelyet akár az egész vörös holdas őrület definíciójának is lehetne használni.

tumblr p3u4wu8YbE1qg5e9go1 1280.gif

A Hírcsárda épp, hogy csak egy hajszállal maradt le a Minőségi Újságírásért-díjról, de náluk is ugyanaz az eredmény jött ki, csak másképpen.

Miért van pénisz a Fidesz logójában?!?!

HírCsárda (@hircsarda) által megosztott bejegyzés,

Ezt a cikkünk alatti kommentek között találtuk, és felér egy komolyabb doktori disszertációval.

mzj3g8u2oz12kbfwvvmi.gif

A végére hagyjuk Hernádi Levente kollégánk kutatómunkáját azzal kapcsolatban, hogy valakiknek sikerült a Parlamentre is kirakni az iszlám gyilkos jelképét:

Sajnos a cikkből nem derül ki, hogy ki írta, és mivel a Ripost impresszumában Ómolnár Miklós van megnevezve egyetlen dolgozóként, ezért innen is hadd gratuláljunk neki ezért a sajtótörténeti mérföldkőért!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?