Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Telefonos altatószolgálat

2001.07.08. 10:37
Késő éjjel, amikor az esti szíverősítő és az altatók sem hatnak, az álmatlanul hánykolódó még a televízióban sem bízhat, mert ledér hölgyek mutatkoznak, izgató perceket ígérve, pedig ennek éppen az ellenkezőjére volna szükség. Mit lehet tenni? "Hívj fel és aludj el!" csalogat a Call to sleep telefonszolgálat.
Van elég álmatlan ember, pénzük meg mint a pelyva. Gondolhatta egy osztrák start-up vállalkozás vezetése, és Call to sleep néven beindították a telefonos altatást kínáló szolgálatukat.

Hat perc hipnózis után ...
A cég biztosítja, hogy az emelt díjas telefonszám tárcsázása után az álmatlanokat mindenhol és minden időben eljuttatja az álmok birodalmába. A 'Schlafen (alvás) on demand' nevet viseli az osztrák Günter Aloys hoteltulajdonos által kiötlött, és Frank Wruss "mentális tréner és hipnotizőr" által hangokba formált szolgáltatás.

Meditatív zenei aláfestés mellett a szakember suttogását hallgatva állítólag gyorsan elérhető az álomittasság. A telefonos teleszuggesztió alkalmazása sokat ígérő változata az álomba szenderülésnek olyanok számára, akik időtől és helytől függetlenül segítséget keresnek a gyors és spontán alváshoz - jelentette ki Wruss.

A találmány egészen jól hangzik, bárhol egészen spontán el lehet aludni? Csak egy rövid hívás az unalmas konferencia közepén, és gyorsan feltárulnak az álmok birodalmának kapui. Bár ez esetben inkább a rövidalvás-funkciót kell választani, amelyből a Call to sleep szerint negyedóra múlva felébred a tisztelt ügyfél. Ha alkalmatlan időpontban a tartós hatást ígérő éjszakai alvás programját választja valaki, gyaníthatóan nem lesz kellemes ébredése.

A telefonszámlára vetett pillantás szintén nem lesz megnyugtató hatással, hiszen a távbeszélő útján végzett hipnózis percenként 1,21 márkába (150 forint) kerül. De annyit a veszélyesen gyorsan elalvóknak megígér a szolgáltató, hogy hatperces fülbe susogás után automatikusan megszakad a kapcsolat.

Az akut álmatlanságban szenvedők átalányban is előfizethetnek a szolgáltatásra. A 'műszaki újdonsághoz' fűződő jogait a cég állítólag már szabadalommal is levédte.