Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-4 °C
5 °C

Megint gyárt flipes mobilt a Sony Ericsson

2008.01.07. 14:21
Egyre több mobilt mutatnak be Las Vegasban a CES kütyüforgatagában, hiszen ezek a készülékek egyre inkább a szórakoztatásról szólnak, nem csak a kommunikációról.

A globális versenyben harmadik helyre visszacsúszott Motorola két új mobilt mutatott be Las Vegasban, és a helyszíni beszámolók elsősorban a zenelejátszós Rokr E8 egyedülálló érintésérzékeny kezelőfelületével foglalkoznak. Az új Rokr egybefüggő felületén mindig csak az aktuális feladathoz passzoló virtuális gombok láthatók. Telefonáláskor a számgombok, zenelejátszás vagy képnézegetés közben e programok kezelőgombjai. Az E8 két gigabájtos belső memóriája microSD kártyával bővíthető, usb2.0 kapcsolaton lehet zenét átmásolni a számítógépről a mobilra.

A banánformájú Z10 a videózásban nyújt többet riválisainál. Van benne videóvágó program, tizenhatmillió színű kijelzője másodpercenként 30 képkocka lejátszására alkalmas, így biztosan nem akadoznak rajta a mozifilmek. Persze a memóriája momentán 8 gigabájt lehet, de később akár 32 gigabájt is belezsúfolható lesz, amint megjelennek az ilyen hatalmas kapacitású memóriakártyák. Az internetet hsdpa-kapcsolaton éri el.

Motorola Z10

Újra gyárt flipes telefont a Sony Ericsson, a régen oly népszerű forma a W350i típusjelű készülékben tér vissza. A keskeny zenemobil számgombjait lehajtható műanyag lap védi, amelynek a külső részén vannak a zenelejátszó legfontosabb gombjai. Ugyanúgy, mint hajdanán az Ericsson T20, a W350i is több színben lesz kapható 2008 második negyedévében. A társaság másik új készüléke a W760, amely nagyjából a világ összes telefonhálózatán működik: 850, 900, 1800 1900 és 2100 megahertzen tud rácsatlakozni a gsm, 3g és hsdpa hálózatokra. A tavasszal megjelenő W760-ban műholdas navigációs technológia is van, amely Google Maps térképeit használja.

Sony Ericsson W760, W350i

Az Ericsson nélkül is készít telefonokat a Sony, pontosabban olyan hordozható kütyüket, amelyek wifi hotspot közelében telefonként is működnek. A CES 2008 egyik újdonsága a Skype és a PlayStation Portable furcsa házassága, január végén jelenik meg a szoftverfrissítés, amellyel az online telefonkliens feltelepül a népszerű játékkonzolra. A Skype csak a vékonyabb Slim változaton lesz elérhető, és a telefonáláshoz mikrofonos fejhallgató szükséges. A Sony másik telefonszerű készüléke a Mylo Communicator 2, amelyen szintén fut a Skype, és a többi népszerű csevegőhálózat is, mint például a Gtalk, az AOL és a Yahoo Messenger. A teljes qwerty billentyűzettel felszerelt eszközt a fiataloknak találták ki, ezért fogható rajta a YouTube, lejátszhatók az mpeg4 formátumú videók, zenelejátszója pedig az mp3, aac, atrac és wma formátumú fájlokat egyaránt kezeli. Hátulütője, hogy csak wifi hotspot közelében elégíti ki a telekommunikációs igényeket, tehát a mobilokat nem helyettesíti.

Sony Mylo

Ennél sokkal többet nyújt az LG titokzatos mobilinternetes kütyüje, amelynek még a nevét sem tudjuk. Az Engadget beszámolója szerint valódi számítógép rejtőzik a tizenkét centiméteres kijelző mögött, negyven gigabájtos merevlemezzel, egy gigabájt memóriával, valamint hsdpa, wifi és bluetooth kapcsolattal. Szintén a komolyabb felhasználóknak készült a Fujitsu Siemens U810 és T2010 laptopjai, amelyek márciusban jelennek meg a boltokban. Mindkét laptopot gyárilag felszerelik a hspa csatlakozóval, ráadásul olyan változattal, amellyel a mobilinterneten nemcsak a letöltés lesz gyors, de a feltöltés is.