József, Bánk
-7 °C
0 °C

Polifoam a mobilban

2005.03.02. 10:30
A Nokia 2650 a társaság belépő szintű modellje, ennek megfelelően az extrák között számológépet és stopperórát találunk. Cserébe sokáig bírja az akkuja, van benne pár használható szolgáltatás és beszélgetésre, üzenetírásra tökéletesen elegendő.
Olyan nagyon sokat nem vártunk egymástól. Pár napig tartó kapcsolat, ő láthatóan nőre vágyott, én nem vagyok az, szeretem az elegáns, intelligens telefonokat, ő nem az. Viszont (kártyával) alig huszonötezer forintért hazavihetjük, tehát legalább olcsó.

Meglepő ötlet

#alt# Egy alaptelefontól persze ne várjon sokat az ember, azt a keveset viszont többé-kevésbé hozza a Nokia 2650-es. A telefon összecsukható, elsőre egész pofás a készülék, semmi különös, de elmegy. Aztán ha szétnyitjuk, meglepő anyagválasztással találkozunk: a 2650-est habszivaccsal párnázták ki.

Sehol a megszokott kopogós műanyag. Sehol a fémesen csillogó billentyűk. Az egész tiszta polifoam (kémiailag térhálósított polietilén hab), aminek technika rovat egyik munkatársa szerint leginkább akkor vehetjük hasznát, ha a tengerparton ücsörögve nem tudjuk mire fektetni kedvenc Barbi babánkat.

A 2650-es nyilvánvalóan a lányokat célozza meg, méghozzá a kisebbeket. Ezt bizonyítja az a fényhullám is, melyet csöngés közben láthatunk a készülék peremén. Kinyitás után pedig sajátos világításban gyönyörködhetünk: a felső részre nem pazaroltak energiát a mérnökök, az alsó, billentyűzetes rész pedig foltosan fénylik. Mintha beteg lenne és a kiütések ragyognának.

Sokáig tart

A kijelző az elvárható minimumot hozza, színes persze, az extrákban számológép, stopperóra, meg időzítés. Őszintén szólva hagyományos értelemben vett telefonban ennél sokkal többre nincs is szükség. Egy megabájt memória nem sok, de zenéket úgysem tárolhatunk rajta, sms-eknek meg telefonszámoknak nyilván elég. Ugyanakkor örömteli, hogy az akku látszólag lemeríthetetlen, legalábbis ötnapi használat után még csak félig merült ki, és a környezeti zajokhoz igazodó automatikus hangerő-szabályozás is jópofa.

A 2650-es egyesek szerint visszataszító telefon, de azért bizonyára sokaknak tetszik. Viszonylag olcsó, amiért cserébe nem kapunk semmit, de azt legalább jó minőségben. Ja, és szétnyithatóságának köszönhetően úgy fedi le arcunkat, mint a vezetékes telefonkagylók, ami kellemes, nosztalgikus érzéseket ébreszthet sokakban.