Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C

Mobilról távirányítható miniautók Japánban

2003.05.26. 13:13
A Konami által kifejlesztett MICROiR miniatűr versenyautókat már a NEC mobiltelefonok infravörös kommunikációs portjával is lehet irányítani.
A népszerű játékautókat eddig csak túlméretezett irányítóegységekkel lehetett működtetni, most azonban piacra dobták a mobilos irányításhoz szükséges kiegészítőket. A DigiQFormula játékautók csak a NEC tavaly novemberben piacra dobott N504iS és a múlt hónapban bevezetett J-N51 típusú készülékével használhatóak Japánban, ugyanis csak ezekhez készültek el a szoftverek.

Minden részletet lemásoltak

A DigiQFormula játékautók a valódi versenyautók 1/43 arányú másolatai. A realisztikus modelleket különleges kiegészítőkkel is fel lehet szerelni, például tükrökkel, légterelő szárnyakkal és digitális kamerával. Az első kerekek felfüggesztése az eredetivel megegyező, és a kerekek szabadon elfordulhatnak kanyarodáskor. A bal és a jobb oldali hátsó kerekek fordulatszámát az autó processzora külön szabályozza kanyarodáskor.

A távirányítón be lehet állítani az autó maximális sebességét, gyorsulását, a "kormány" érzékenységét és a fékezés gyorsaságát. Az autók kerekének kopását, a benzin kifogyását is szimulálja az autó: a játékosoknak időnként félre kell állniuk autójukkal, hogy az ismét teljes sebességgel működjön.