Auguszta
-7 °C
0 °C

Kameratelefon, nyaklánc és kaleidoszkóp a divatmobilosoknak

2003.09.25. 16:43
A Nokia csütörtökön bemutatta új, romboid formájú kamerás mobiltelefonját, melyhez hordható kiegészítőket kínál. A 7600-as telefonnal fotózott képeket a felhasználók a Nokia digitális képkeretbe, a nyakba akasztható medálokra vagy a kaleidoszkópba tölthetik, amely nevével ellentétben nem keveri össze a képeket.
Az új Nokia 7600-as készülék előlapját szinte teljesen kitölti a 65 ezer színt megjelenítő kijelző. A telefon kamerájával lehet fotózni és videofelvételeket készíteni, képes MMS-ek küldésére és fogadására, zenék és élő videofelvételek lejátszására. A 8x9 centis készülék súlya mindössze 123 gramm, és 50 percnyi MP3 formátumú zenét képes tárolni.

Luxusmodellek

A GSM 900/1800 és a WCDMA hálózaton egyaránt működő Nokia 7600 a tervek szerint 2003 utolsó negyedévében jelenik meg az európai, afrikai, közel-, és távol-keleti piacon. Néhány luxusbutikban, például a londoni Conran Shopban, a stockholmi Asplundsban, a párizsi Colette-ben, a milánói Corso Comóban, a barcelonai Vincon-ban, a berlini Quartier 206-ban és a müncheni Wittgensteinben egy ezer készülékből álló, limitált széria lesz kapható.

Képtárolók

A Nokia kétféle digitális képkeretet, kétféle nyakba akasztható medált és egy zsebrevágható képnézegetőt kínál a telefon mellé. Ezekre infravörös kapcsolaton át lehet továbbítani a mobiltelefonnal fotózott képeket. Az idei év végén megjelenő SU-7 képkeretre maximum 50 képet lehet átlőni infrán, majd megjeleníteni színes kijelzőjén, jövőre pedig megjelenik az MMS-t fogadni képes, SIM-kártyabemenettel is rendelkező változat.

Nokia kaleidoszkóp
A mobilgyártó jövőre mutatja be nyakba akasztva, vagy karkötőként hordható digitális medáljait, melyekre számítógépről, vagy mobiltelefonról infrakapcsolaton át lehet képeket áttölteni. Az órát is tartalmazó medálokra nyolc kép fér. A Nokia kaleidoszkópnak nevezett eszköze egy kisméretű, zsebrevágható képtároló és képnéző, melyre szintén infrán vagy kompatibilis memóriakártyáról tölthetők át a képek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!