Károly, Karola
-4 °C
3 °C

Tévé a mobilban

2003.06.13. 09:13
A Samsung valódi tévékészüléket épített a legújabb mobiltelefonjába, amely közvetlenül az adótornyok jeleit fogja, így percdíjak fizetése nélkül lehet rajta tévét nézni.
A mobilos tévézés eddig drága mulatság volt, mert a felhasználók legfeljebb az interneten keresztül tudták elérni az élő adást. A dél-koreai Samsung SCH-X820 telefonja beépített rádiós vevőegységgel rendelkezik, ezért a felhasználók közvetlenül az adótornyok által sugárzott jeleket tudják fogadni készülékükön. Ez magyarán annyit jelent, hogy a helyi VHF/UHF csatornák adását ingyen tudják megtekinteni.

A TV-telefon nagy teljesítményű antennája a Samsung hivatalos közleménye szerint "igen jó minőségű" adást képes fogni. A mobil belső TFT-LCD kijelzője 262 000 színt képes megjeleníteni, 176 x 200 képpontos felbontásban. A készülék automatikusan állítja be a csatornákat, és az adás kilencven fokkal elforgatva is lejátszható. A felhasználó ötven képkockát menthet el az adásból háttérképnek vagy képüzenetnek. Az SCH-X820 alapakkumulátora (780mA) 115 perc folyamatos használatot, 65-190 óra készenléti időt tesz lehetővé.

A Samsung sajtóközleménye szerint a multimédiás termékpalettájukon most már van kamerás, videofelvevős és televíziós készülék, és hamarosan megjelennek egy azonnali zeneletöltésre képes telefonnal is. A Koreában már kapható, CDMA-rendszerű telefon átszámítva százhuszonnyolcezer forintba kerül.