Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

A Tele2 megjelent a helyi hívások piacán

2004.10.25. 12:28
Az alternatív vezetékes távközlési cég a helyi hívások piacán is megkezdte szolgáltatását október 25-én, de egyelőre csak Budapesten és hét vidéki nagyvárosban. A Tele2 szerint hazánkban drága az előválasztás, ezért marad az előhívószám.
A Tele2 november közepétől tovább bővíti vezetékes szolgáltatását, januártól pedig a Matáv teljes területén biztosítja annak elérhetőségét. A Tele2 hamarosan a Monortel területén is megjelenik, és jelenleg tárgyalásokat folytat az Emitellel és az Invitelle.

A saját hálózattal nem rendelkező társaság hat hónapja működik Magyarországon, és a helyi hívások az időszaktól és szolgáltatótól függően akár 5-10 százalékkal is olcsóbbak lehetnek, hangzott el a sajtótájékoztatón. Laczkó Tóth Gergely egyelőre nem közölte, hogy hány előfizetőjük van, csupán azt mondta, hogy segítségükkel a legtöbben belföldi hívásokat bonyolítanak le.

Drága előválasztás

A lakossági vezetékes távközlési piacon szolgáltató Tele2 vezetője elmondta, hogy míg az Európai Unióban a szolgáltató előválasztás díja előfizetőnként átlagosan 4,6 euró, addig Magyarországon ez a Matáv területén 13 euró, a Monortel esetében 16 euró. Mivel a magyarországi díjak 77-181 százalékkal magasabbak, a Tele2-nek nem éri meg, hogy az előfizetőinek lehetővé tegye a szolgáltató előválasztást, azaz hogy az előfizetőnek ne kelljen mindig tárcsáznia a hívásonkénti előtétszámot, hanem egy szerződés révén már automatikusan a kívánt szolgáltató hálózatára kerüljön, ha felemeli a telefonkagylót.

Laczkó Tóth Gergely elmondta, hogy a tapasztalatok szerint az előfizetők a hívások 20-30 százalékánál akkor is elfelejtik a megfelelő szolgáltatóhoz tartozó előtétszámot tárcsázni, ha annak a hálózatán olcsóbb lenne a hívás.