Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Piroska
-3 °C
5 °C

Pornósnak jól jön a fájlcsere

2003.01.24. 17:59
A pornóipar levonta a tanulságot a fájlcserélők masszív népszerűségéből: a másolás nem feltétlenül bűn és nem öl meg semmit - sőt! Az online nyomulással több hűséges fizetőjúzerhez juthatnak, mint valaha bármikor, mindössze legális tartalommal kell elárasztaniuk a hálózatot és ismét csilloghatnak a rég elfeledett sztárok.
Miközben a zeneipar óriáskiadói a 2002-es eladási statisztikákból kiolvasható visszaesésen siránkoznak és drága, de legalább értelmetlen pereket indítanak fájlcserélő szoftverek terjesztői (például a Kazaa) ellen - az peer-to-peerkedő online életmód terjedésével nagyszerű lehetőségek tárulnak fel az öncélú erotikus tartalmak termelői előtt.

"Nem győzheted le őket, tehát jobb neked, ha csatlakozol hozzájuk." - üti meg taktikai alaphangot Scott Hunter, az Exploit Systems vezérigazgatója.

Keres-kínál

jasmin.hu Hunter cége olyan szoftvert fejleszt, melynek segítségével a tartalomszolgáltatók a fájlcserélőkön keresettek között az első találatok közé tolhatják saját anyagaikat a kalóz formában terjedő verziókkal szemben.

A program emellett úgy képes befolyásolni a Kazaa, a Gnutella és a Limewire keresőit, hogy adott keresőszavakra is a tartalomszolgáltatók által promotált fájlokat dobja ki.

A felhasználók a legitim fájlok megnyitásakor fizetési felszólítással szembesülnek, vagy (és) megnyílik nekik a cég honlapja, esetleg ingyenesen is megtekinthetik a pornográf tartalmat egy adatlap kitöltése után.

Gazdálkodj okosan!

"Így juthatunk el a legértékesebb ügyfelekhez. Azokhoz, akik pontosan a te arénádba igyekeznek és megmondják, hogy X, Y vagy Z az, amit akarnak. Ez a legközvetlenebb és legfontosabb közösség az üzeltág történetében." - magyarázza Hunter.

falconfoto.net "Ha az ilyen hálózatokon mozgó durván százötvenmillió embernek 15 százaléka hajlandó fizetni, az húszmillió vevő. Ostobaság egy ekkora üzlet lehetőségétől elzárkózni, bármilyen természetű is a vállalkozásod" - tette hozzá a vezérigazgató.

A pornóújságok kiadásával foglalkozó FalconFoto egymilliós képadatbázist birtokol. A cég azt tervezi, hogy képeit speciális digitális "csomagolásban" terjeszti majd, olyan formátumban, amely lehetővé teszi, hogy csak a tartalomszolgáltató által megszabott szabályoknak megfelelően használják fel. Ezt a megoldás a Playa Solutions fejlesztette ki - a Playa egyébként "vírusmarketinggel" foglalkozik, például megbízásra képes elárasztani a fájlcserélőket legális tartalommal.

A hardkór fizetne

playasolutions.com Jason Tucker, a Playa Solutions alapítója a Wired kérdésére kötötte az ebet a karóhoz, hogy ők megfelelő fizetség ellenében akár legális zenével is képes elárasztani a fájlcserélőket. Rámutatott, azokból a rajongói keménymagokból, amelyeket az időről időre kikopó előadók hagynak maguk után, így hosszabb távon több pénzt lehet kisajtolni, mint bármilyen más módon.

Az amerikai lemezkiadók szövetsége (RIAA) nem kívánt a témakörben elhangzó érvekre reagálni. Vélhetően azért, mert eddig inkább a karhatalom vagy a bíróságok szolgáltatásait vették igénybe. Meg talán azért is, mert felmerült, hogy a fájlcserélők kérdését gyakorlati szinten szervertúlterheléses támadással, más néven dos-attakkal szeretné megoldani, ami érezhetően egészen más filozófiai megközelítést jelez.

Hunter és Tucker úgy véli, az igazi rajongók kifejezetten örömmel fizetnének, ha a kiadók megszánnák őket nekik szánt, online elérhető, eredeti tartalommal.  • Vennék
  • Hírek