A netezés veszélyeire figyelmeztet Izrael

2009.05.19. 11:40 Módosítva: 2009.05.19. 11:46
Az izraeli titkosszolgálat, a Shin Bet hétfőn közleményt adott ki, amelyben arra figyelmeztet, hogy a Hezbollah terroristái a Facebookhoz hasonló közösségi oldalakon próbálnak toborozni.

A közlemény említ egy konkrét esetet, amely során egy magát libanoni kereskedőnek kiadó ember megkeresett a Facebookon egy izraeli állampolgárt, és pénzt ajánlott neki bármilyen titkos információért. A belbiztonsági szolgálat úgy véli, egyre gyakrabban történnek hasonló esetek, a terroristák a közösségi oldalakat használják fel toborzásra, és akár arra is, hogy sikeres emberrablásokat készítsenek elő – írja a Reuters.

„A veszély valós, mert az izraeli polgárok nagy része sokat ül a számítógép előtt, és a terrorista szervezetek ezt fegyverként próbálják felhasználni” – fogalmazott a Channel Two tévének a szolgálat vezetője.

A libanoni gerillaszervezet, a Hezbollah 2007 februárjában hirdetett nyílt háborút Izrael ellen, miután Damaszkuszban autóba rejtett pokolgép végzett a szélsőséges szervezet egyik vezetőjével, Emád Mugnije parancsnokkal. Izrael tagadta, hogy bármi köze lenne Mugnije halálához. A parancsnokot egyébként akkor már évek óta körözték egyebek mellett az 1992-es buenos aires-i merényletért, amikor az izraeli nagykövetséget érte támadás, és 29 ember vesztette életét. A férfi az amerikaiak legkeresettebb terroristáinak listáján is szerepelt.

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM