Lehel
17 °C
27 °C

Kisorsolja a spammer Porschéjét az AOL

2004.03.31. 16:46
Az America Online internetszolgáltató kisorsol egy csaknem ötvenezer dollárt érő lefoglalt Porschét előfizetői között. A kocsit attól a spammertől perelték el, aki társaival tavaly összesen egymilliárd kéretlen reklámlevet küldött az AOL-előfizetőknek.
Az America Online internetszolgáltató egy negyvenhétezer dollárt érő Porsche Boxster S-t sorsol ki előfizető között. A kocsi egy spammeré volt, aki tavaly vesztett pert az internetszolgáltató ellen.

Az egykori Porsche-tulajdonos, akinek a személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra, annak a csoportnak volt tagja, akiket tavaly perelt be az AOL, mivel összesen egymilliárd kéretlen reklámlevelet küldtek felhasználóiknak. A levelekben hirdettek pornót, diplomát, tévédekódereket és más termékeket is.

Bármit elvesznek

Boe elmondta: a Porschét főleg szimbolikus értéke miatt foglalták le, mivel ahhoz nyilvánvalóan az illegális tevékenység révén jutott. A kocsit április nyolcadikán kisorsolják azon felhasználók között, akik a nyereményjáték bejelntésekor már AOL-előfizetők voltak.

"Elvesszük az autókat, házakat, hajókat, bármit, amit találunk és rá tudjuk tenni a kezünket" - közölte Randall Boe, az AOL munkatársa. Elmondása szerint a Porsche egykori tulajdonosa egymillió dollárt keresett a spamekkel. A tulajdon lefoglalása a legfőbb taktikává vált ezekben a perekben, ugyanis a spammerek gyakran hivatkoznak arra, hogy képtelen kifizetni a nagy büntetéseket.

Az AOL a spam egyik legharcosabb ellenfele, ebben a hónapban össze is fogott a Microsofttal, Yahooval és az Earthlinkkel, hogy közösen pereljenek be több száz spammert.