Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

Britney keresettebb a szexnél

2001.01.04. 19:28
Britney Spears klottgatyaizzasztó közönségsikereket aratva zárhatta a tavalyi évet, s ezt látszik megerősíteni két nagyobbfajta internetes kereső is. A plasztiktöltött tinisztár a Yahoo és a Lycos keresőformjában tavaly többször megfordult, mint a szex, drogok és rákendroll kifejezések összesen.
Cyber Spears
A túlnyomórészt amerikai közönség látogatta portálok közül a Yahoonál a dúshangú Britney olyan popikonokat nyomott le, mint az amerikai kiskorúak teljes nihilbe taszajtását célzó japán Pokémon rajzfilmsorozat, az operettbirkózás oltáraként tisztelt World Wrestling Federation vagy a kisípolva reppelő Eminem és a nyálkabálka N'Sync.

A Lycos elemzői hasonló eredményre jutottak, ám náluk a kebeltorkú énekesnőt egy másik népnevelő csodafegyver, a Dragon Ball Z rajzfilmsorozat követte közvetlenül, és csak utána futott be a Pokémon, a WWF és az N'Sync.

A tavalyi slágerek között volt még a hamarosan saját nevével jegyzett guminőt forgalmazó Pamela Anderson, az adminisztrációs tévedésből színésznőként is debütált Jennifer Lopez, az intravénás tesztoszteron-utánpótlással és poszterekkel életben tartott Backstreet Boys, a tetoválások és a nyári olimpia.

Az olvasni tudó internetezők körében az elnökválasztás napjaiban meglepő módon az ,,elnökválasztás" szó volt a legkeresettebb, míg a multinacionális vállalatokat megkeserítő földalatti mozgalmaknak köszönhetően az ,,mp3" és az illegális szoftvereket jelző ,,warez" kifejezések mellett dobogós helyen végzett a mp3-cserélgető Napster is.

A Jennifer Lopez is gyakori karaktersorozat
A Yahoo és a Lycos adatai a felsorakoztatott tudományos mérési módszerek ellenére sem tükrözik hitelesen az internet ragacsos valóságát, ugyanis a szemérmes portálok keményen kicenzúráznak minden olyan szót, amitől a vezetőség kollektív cukornádültetvény-birtokos nagymamája teázás közben félrenyelné a brióst. Az igazságot egyedül az AltaVista meri belemondani a t. publikum arcába, náluk ugyanis a visszatérő bajnok idén is a szex volt.