A legnézettebb nő a neten

2000.08.13. 21:23
Kudlik Juli sajnálatosan megelőzte a celeboldalak virágkorát, Dobó Kata pedig nem eszmélt elég korán horizontális portáljának várható vonzerejére, így aztán Magyarország csak többszörös hendikeppel nevezhetett volna a világ legnézettebb internetes női oldalának versenyébe. Az esélyesek csöndben gyűjtögették a találatokat és arra vártak, hogy végre elérjenek egy szép kerek számot, amivel odaállhatnak a Reuters elé és megpörgethetik a melleiket.
A webmesterek gyöngye
A Guinness Rekordok Könyve még most is tátott szájjal igyekszik ellenőrizni Danni Ashe bejelentését, aki nem kevesebbet állít, minthogy képeit több mint 841 millió alkalommal töltötték le az internetezők az elmúlt négy évben, és ezzel ő a világrekorder.

Az amerikai mezőny nagyon kemény tud lenni, hiszen a szexoldalak naponta többmilliós nézettséget generálnak csak a Netnanny tartalomszűrőt meghekkelő serdülők letöltéseiből is. És akkor még szó sem esett az állami hivatalok belső hálózatát megbénító többgigás adatmasszáról, amelyben lekódolt emlékeztetőkbe csomagolt videoszeletek cirkulálnak két cigiszünet között, amíg a megvadult rendszergazda ki nem írja az egészet egy doboz cédére a nap végén, hogy másnap újult erővel lehessen az Internet Explorert izzítani.

Danni Ashe néhány hete épp szervere logjai között mazsolázgatta az IP-cím alapján zsarolható politikusokat, amikor véletlenül összeszámolta, hogy egyedül az ő oldalairól 841 millió alkalommal töltötték le valamelyik fotóját. Ebben az összegben értelemszerűen nincs még benne a mintegy húsz hírcsoport, hét Yahoo-rajongói klub és egy rakat noname szexoldal sem, ahol folyamatosan pörgetik a képeit. A 841 millió úgy jött ki, hogy összeszorozták az 1996 óta betért látógatók számát (103 millió) a fejenként átlag 8,1 letöltöltött képpel.

Danni egymaga elnököl vállalata élén, amelyik leginkább erotikus tartalmú oldalakat gyárt. A webérzékeny fotómodellnek az internet hajnalán lett elege az útszéli meztelen riszálásból, és elkezdte bombázni a hírcsoportokat fényképeivel. Néhány hónap HTML-gyakorlattal és egy különbejáratú "alt.binaries" rajongói bázissal a háta mögött Danni összespórolt 8000 dollárjából számítógépeket és szervert vásárolt, majd megalakította Denni's Hard Drive vállalatát.

Legyen Ön is Guinness-rekorder!
Nem is olyan nehéz bekerülni a Guinness Rekordok Könyvébe. Elég kitalálni hozzá egy hangzatos rekordot (Rózsa György segíthet) és azt hivatalosan bejelenteni, hogy visszhangozzék a sajtóban. Ha a Guinness-iroda ezt elhiszi, már kész is az új rekord. Nem hátrány, ha igazolványkép csatolása mellett teljesítményünket bizonyítani is tudjuk, ez ugyanis felgyorsíthatja a könyvbe kerülés folyamatát.
Az Alexa Internet felmérése szerint Danni oldala olyannyira befutott, hogy nézettségben lenyomta a házitündér Martha Stewart és a showwoman Oprah Winfrey portálját is. Szakmabeli konkurenciái jócskán mögötte végeztek: legközelebb hozzá Suze Randall sztárfotós exmodell áll nézettségben, aki viszont nem hivatalos képforgalmával valószínűleg az egész mezőnyt megverhetné, ha össze tudná számolni azt.

Az Alexa Top 18-as listájára idén májusban felkerült még az első női webkamerasztár Jenni Cam, a homevideo-forgalmazó Pamela Anderson Lee, a híres színésznő Cindy Crawford, a harcias tekintetű Xena, a harmincöt éves Shania Twain, Madonna, a pornósztár Jenna Jameson (szólóban!) és sereghajtóként a szenátori helyéért kampányoló Hillary Clinton is.  • Bérelnék
  • Bankszámla