11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 0
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27.
Belgium 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 0
Kanada 0
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

Amerika retteg a hackerektől

2000.06.26. 15:02
Az a legkomolyabb akadálya a számítógépes bűnözés elleni harcnak, hogy a megkárosított cégek vonakodnak feljelenteni a virtuális betörőket - hangzott el a Cybercrime Summit konferencián. Janet Reno igazságügyminiszter a cégek vezetőit nagyobb nyitottságra szólította fel.
Az USA polgárainak kétharmada tart a számítógépes bűnözéstől - derül ki az amerikai EDS tanácsadócég és az Information Technology Association of America (ITAA) által finanszírozott közvélemény-kutatásból. A Washingtonban megrendezett Cybercrime Summit konferencián elhangzott: a cégek nagyobb nyitottsága segíthetné a felderítést.

Dick Brown, az EDS elnöke és Janet Reno igazságügyminiszter a sajtótájékoztatón
Az amerikaiak a jelenlegi védelmi intézkedéseket nem tartják elegendőnek - vélte Dick Brown, az EDS elnöke. A számítógépes bűnözők elleni hatékony fellépés egyik legfontosabb kerékkötője, hogy a vállalatok vonakodnak feljelenteni a kárt okozó hackereket. A háttérben az állhat, hogy a cégek tartanak a vizsgálat esetleges kellemetlenségeitől.

Janet Reno igazságügyminiszter ezzel szemben nagyobb nyitottságra szólította fel a cégeket. A maga részéről megígérte, hogy a rendőrségi nyomozások a lehető legkevésbé fogják zavarni a normális üzletmenetet. Reno úgy véli, a világhálóról induló támadásokkal szembeni fellépés hasonlóságokat mutat a hagyományos bűnüldözéssel. Mint egy egyszerű betörésnél, azon múlik a legtöbb, milyen hamar sikerül értesíteni a rendőrséget.

A fenyegetett értékek dimenzióit Harris Miller, az ITAA elnöke számokkal illusztrálta előadásában. Eszerint idén a világon az IT-ágazatban kereken 2,1 billió dolláros forgalom várható, de 2003-ra ez 3 billió dollárra is felszökhet.

A hackerek utolsó prominens áldozata az America Online (AOL), a világ legnagyobb internet szolgáltatója volt. Néhány nappal ezelőtt a cégnek el kellett ismernie, hogy a virtuális behatolók elérték az előfizetői adatbázist.  • Hírek
  • Bankszámla