A Google lesz a legnagyobb vincseszter?

2006.03.08. 09:19
A Google internetes konszern a jelek szerint olyan szolgáltatást készít elő, amelynek segítségével a felhasználók bárhonnan hozzáférhető, privát meghajtóhoz jutnának az interneten.
A Google a jelek szerint személyes internetes mappa kiépítését tervezi. A Wall Street Journal jelentése szerint az új szolgáltatást múlt héten csütörtökön ismertette elemzőkkel Eric Schmidt, a Google elnöke.

A felhasználók a szolgáltatás nyújtotta tárhelyet közvetlenül beköthetnék a számítógépük fájlrendszerébe, vagyis gyakorlatilag új hálózati meghajtóhoz jutnának. Az itt tárolt adatokat bármelyik internetes hozzáféréssel rendelkező számítógépről el lehetne érni.

Minden adatot vinnének

A megfelelő szabványokat használva a hozzáférést mobiltelefonról is lehetővé tennék. Schmidt az újítás indokaként azt említette, hogy erősíteni kívánják pozícióikat a Microsofttal szemben. Ezen kívül állítólag az is elhangzott, hogy a vállalat célja a felhasználó adatainak 100 százalékos tárolása.

A Google jelenleg nem kíván az értesüléssel kapcsolatban állást foglalni. A cég egyik szóvivője szerint az elemzői körnek tartott előadást a nagyközönségnek szánták.

Kikerült a dokument

Néhány napja a blogoszférában már felröppentek hírek az úgynevezett GDrive-val kapcsolatban. A Google magyarázata szerint menedzsereknek szánt előadás volt az anyag, amely egy ideig elérhető volt a cég honlapján. A dokumentumot azóta természetesen eltávolították.

A bemutató anyagban szó szerint az állt: "korlátlan tárhellyel a felhasználó minden adatát tárolni tudjuk, beleértve a levelezését, a felkeresett weboldalakat, fotóit, feljegyzéseit - majd tetszőleges helyszínről tetszőleges eszközről mindehhez hozzáférhet."  • Hírek
  • Bankszámla