Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Szoftverhiba növelte meg a Gmail tárkapacitását

2004.05.20. 12:09
Hamisak azok a hírek, amelyek szerint a Google egy terabájtra bővítette a Gmail tárhelyét. A vállalat szerdán bejelentette, hogy a felhasználók csupán a rendszer meghibásodása miatt kaptak hatalmas email tárhelyet.
Szerdán pillanatok alatt elterjedt az interneten az egymillió megabájtos tárhelyről szóló hír, miután az ingyenes levelezőszolgáltatás felhasználói észrevették a nagymértékű változást. Sokan úgy vélték, hogy a Google ezzel a lépéssel akarja térdre kényszeríteni legfőbb riválisait, akik szintén nemrégiben bővítették tárkapacitásukat - a Yahoo száz megabájtra, a Lycos egy gigabájtra.

Nathan Tyler, a Google szóvivője a Wirednek elmondta, hogy mindez csupán egy szoftverhiba volt, amelynek a javításán már dolgoznak, és továbbra is egy gigabájtos tárhelyet kínálnak. Tyler azt nem árulta el, hogy mi okozta a hibát.

Hirdetésért

A Google április elején mutatta be a Gmail szolgáltatást, amellyel elsőként adott egy gigabájtos tárhelyet ingyen a felhasználóknak, akik mindezért cserébe hirdetéseket kapnak a postafiókjukba. Egyesek szerint a Gmail megsérti a magánszférát, mivel a felhasználók üzeneteinek a szövege alapján választja ki az oldalán megjelenő célzott hirdetéseket.